16. prosince 2012

Red Hills - 15.

Autor: Akame Sora
Překlad: Nade

you-kNow-Who, Lafix, Saskya, tamias, bacil, mariaa, Káťa, Bobo, Rejsek009, Jutaki, kali, Lily, Dorea, munimar, Zuzana, Charli a jeden anonymek - vám všem moc děkuji za podporu. Užijte si další kapitolu a vy ostatní samozřejmě taky.  :D



15. kapitola

Hlavní učitelský stůl pokrýval bílý ubrus, po obvodu zdobený výšivkou znázorňující modré růže. Harry seděl uprostřed a pozoroval Hermionu, která vedla dlouhou řadu studentů směrem k místu, kde se měl konat obřad třídění studentů.

Na stupínku, pár metrů od něho, stál starý artefakt se symboly magických prvků.

Dlouho uvažovali nad tím, jakým způsobem budou třídění provádět a nakonec, k překvapení všech, vyřešila situaci Nevillova babička, která jim po rozhovoru se svým vnukem poskytla tento vzácný předmět. Ukázalo se, že byl v jejich rodině už mnoho let, protože otec paní Longbottomové si ho kdysi přivezl z Egypta, jako dar od místního vládce.

Artefakt měl tvar kulatého talíře, na jehož okrajích byly umístěny křišťálové symboly země, vzduchu, vody a ohně. Uprostřed se nacházela prohlubeň, do které se kladla dlaň. V dávných dobách žili u dvora mágové, kteří se specializovali na konkrétní formu magie, takže díky tomuto předmětu mohl každý adept určit své předurčení na formu vzdělání, na kterou se měl zaměřit.

Artefakt byl jedinečný a nesmírně cenný. Dar paní Longbottomové se Harryho velmi dotkl, zejména proto, že starší žena za něj nic nežádala. Vysvětlila mu, že rodinný poklad se nemohl dostat do lepších rukou a teď konečně naplní své poslání. Navíc pronesla řeč o síle přátelství a věrnosti, které Potter projevil jejímu vnukovi. Bylo zřejmé, že byla nesmírně hrdá na to, že se Neville stal profesorem na škole, která patřila Vyvolenému.

Harry zadržel dech, když první studentka přistoupila k artefaktu a opatrně položila ruku na střed. Symboly zablikaly a zavířily několikrát dokola, potom tři z nich zhasly a umožnily křišťálu, který symbolizoval vodu, zaplát jasným modrým světlem.

Dívka překvapeně zamrkala a nejistě se rozhlédla po místnosti, načež zastavila svůj pohled na Hermioně, která kývla na Daphne. Zmijozelka okamžitě přešla k dítěti a odvedla ho ke stolu, nad nímž hrdě plápolal praporem s lesknoucí se kapkou vody.

Daphne Greengrassová se stala vedoucí koleje vody den předtím, kdy se na schůzi hlasovalo o otázkách třídění. Péče o kolej země se ujal Neville, ohně - Hermiona a vzduchu - Quarion.

Ustanovení Nevilla vedoucím koleje Terran okomentoval Malfoy po svém prohlášením, že Longbottom je konečně tam, kde měl od začátku být. Jako vždy uplatňoval svá vlastní srovnání a kolej země vnímal jako ekvivalent Mrzimoru.

Třídění trvalo přes dvě hodiny. Tři ročníky, které sestávaly z více než 200 studentů, se konečně usadily na svých místech, rozhlížely se kolem sebe a seznamovaly se s novými přáteli. Protože sem nevedla železniční trať, dostaly se děti na místo pomocí přenášedel, které byly připojeny k dopisům, společně se seznamy knih a pomůcek potřebných k výuce. Podle Rona se ty dopisy ničím nelišily od toho, který obdržel ve svých jedenácti letech, s výjimkou toho, že na jeho dolním okraji byl podpis Harryho.

„Hned je zřejmé, které pocházejí z dobrých rodin a které byly sebrány z ulice“, odfrknul si Draco a přerušil tak Harryho myšlenky.

„Máš s tím nějaký problém?“, podíval se na něho zlostně Harry. Uniformy, ve tvaru dlouhých, temně modrých hábitů s kapucí a znakem koleje na hrudi, byly doručeny předchozí den a čekaly na děti v jejich ložnicích. Potter věděl, že někteří z nich si jejich koupi nemohli dovolit a on nechtěl, aby se opakovala situace s plesem při Turnaji tří kouzelníků, na kterém se Ron prezentoval v prapodivných šatech a vystavil se tak posměchu některých studentů. Proto najal švadlenu, která všem ušila stejné oblečení, aby se chudší mládež mohla cítit pohodlně. Jeden ze sponzorů také dodal odpovídající množství knih, kotlíků a dalších věcí, které byly potřebné k výuce. Potter se rozhodl, že poškozeným knihám nebo starým brkům chudších studentů, se nikdo vysmívat nebude. Společnými silami se s Ronem, Nevillem a Hermionou, snažili tyto rozdíly zmírnit, jak jen to bylo možné.

Bohužel, v této chvíli byly děti stále ještě oblečené ve svých domácích šatech a ač nerad, musel přiznat, že obrovský rozdíl mezi studenty z dětských domovů a chudých rodin a mezi aristokraty, se dal rozeznat na první pohled. Ke své obrovské lítosti nemohl přijmout všechny, protože některé rodiny se nechtěly vzdát levné pracovní síly. Ve škole však byli studenti, kteří disponovali jistou magickou silou, což jim umožní začít na stejné úrovni. Zbytek záleží na nich samých a jejich snažení.

Mladík si uvědomoval, že střetům se vyhnout nemůžou. Mrňata, vychovávaná v různých podmínkách, měla vštěpená různá pravidla. Jedni byli rozmazlení a zvyklí na obskakování, druzí byli nuceni se o sebe od útlého věku postarat sami, často za použití pěstí a křiku. Věděl, že to bude těžké, ale doufal, že to zvládnou a společnými silami si nějak poradí.

„Já? Problém? Žádný“, pokrčil Malfoy rameny. „Jen přemýšlím, jak si spratci z chudobince poradí v civilizovaném prostředí. Už teď se kolem sebe rozhlížejí, jako kdyby je vypustili z klecí.“

„Zvyknou si a my jim v tom pomůžeme“, zabručel Harry. „Neber je, jakoby byli zvířata. To, že někdo vyrůstal v sirotčinci, ho nevylučuje jako člověka a nezbavuje ho inteligence. Nevím jak kdo, ale ty bys o tom měl vědět nejlépe“, zašeptal a významně na něho pohlédl.

Draco otevřel ústa, protože chtěl něco říct, ale nakonec to zůstalo jen u pokrčení ramen. O chvíli později Harry zjistil, že se Zmijozel dívá na jedno z nejchudších dětí, které malou dlaní uchváceně hladilo elegantní materiál neposkvrněného ubrusu. Harry se mohl jen dohadovat, na co blonďák v tu chvíli myslí.

Jejich vztah byl nejpodivnější věcí, která se mu kdy stala. Přes den se stále hádali kvůli každé jednotlivé věci. Malfoy byl kretén a sobecký blbec, který mu lezl na nervy. Občas ho svrběla ruka tak, že chtěl vytáhnout hůlku a proklít ho. Zvláště, když zas vypustil jeden ze svých narcistických monologů. Ale v noci ...

Harry skutečně nevěděl, jak si to má vysvětlit. Noci byly horoucí, vášnivé a plné divokého sexu. Pouhá Dracova přítomnost v jeho ložnici probouzela smysly a měl pocit, že ve chvíli, kdy ho zaplaví Zmijozelova vůně, když pod prsty ucítí texturu jeho kůže, jeho vědomí ovládne pouze jediná myšlenka, která zastíní celou realitu.

Někdy měl dojem, že Malfoy je tím stejně překvapený jako on. Zejména, když se na něj potom díval svýma zachmuřenýma očima, jako by nemohl uvěřit, že se opět nechal unést a strávil v tom šílenství půlku noci. Podle Zlatého chlapce byla celá tahle situace divná a podezřelá.

Někdy měl chuť seslat na vlastní jídlo kouzlo, které odhalí jedy a afrodiziaka, ale udržel se, protože se nechtěl definitivně poddat paranoie.

„To jsem nebyl já“, chtěl křičet, když se z jeho hrdla opět dralo sténání a prosby o víc. „Já se tak nechovám! Potřebuji city! Lásku ... A tohle ... Tohle je jen živočišný sex pro uspokojení, nic víc!“ Tyto myšlenky však uletěly, jakmile ucítil Dracův dotek na kůži a vůně jeho těla ho sváděla a přiváděla k šílenství.

S příchodem rána se vracela logika, rozpaky a nepochopení sebe sama a svého milence. Malfoy se oblékal a vracel se do svých pokojů, a přitom vypadal, jako by utíkal od toho, co dělal v noci. Harry ho stále častěji přichytil, že na něho podezíravě hledí, jako by vinu za všechno svaloval na něj. Rozhodně si o tom potřeboval s někým promluvit. Otázka zněla – s kým ...

„Pottere!“ Malfoyův loket se mu zabořil do žeber a vytrhnul ho ze zamyšlení.

„Co?“ podíval se na něho nepřítomně.

„Všichni čekají“, pokynul Draco pohybem hlavy významně do sálu.

Projev, no jo. Musel pronést řeč. Vstal ze svého křesla, rozhlédl se po místnosti a tiše si odkašlal. Všechny oči se na něho s očekáváním obrátily.

„Eee ...“

Draco zavrčel pod vousy něco nelichotivého. Harry s toho vyrozuměl pouze dvě slova: Idiot a bohyně. V jaké spojitosti – nevěděl. Z leva k němu dolehlo Snapovo tiché odfrknutí. Rozhodně by se měl sebrat.

„Ehm“, odkašlal si, aby zakryl vlastní nešikovnost. „Rád bych Vás přivítal na Emeraldfogu, hradě, který bude od nynějška vaším novým domovem na dalších sedm let. Snad abych pro začátek představil pedagogický sbor, zleva: Terry Boot, profesor Přeměňování, pod jeho vedením se naučíte vše o přeměnách. Profesor Neville Longbottom bude učit Bylinářství a málokdo ví víc o všech bylinách a rostlinách. Profesorka Hermiona Grangerová vás seznámí se základy Numerologie a profesor Ronald Weasley vás naučí létat na koštěti a bude trénovat Famfrpálové týmy.“  Po místnosti se rozlehlo mumlání vzrušených hlasů, když Ron vesele zamával.

„Profesor Justin Finch-Fletchley se s vámi podělí o jeho znalost mudlů.“ Justin se pousmál a přikývl. 
„Profesor Draco Malfoy vám vštípí znalosti o Magických formulích.“ K jeho překvapení Draco vstal a lehce se uklonil.

„Naše spolupráce bude určitě úspěšná“, prohlásil a posadil se zpátky na židli.

„A zprava tu máme profesora Severuse Snapea, nejlepšího Mistra lektvarů jakého znám. Díky němu oceníte krásu kypícího kotlíku. Ukáže vám, jak očarovat mysl a omámit smysly. Naučí vás, jak stáčet slávu, připravit věhlas a dokonce jak uložit a zachovat smrt, když... mu to umožníte.“
Snapeovy oči vyjádřily touhu vraždit. Harry se usmál a pokračoval.

„Profesorka Calioppe Slypová vás seznámí s Historií magie a profesorka Daphne Greengrassová se ujme Péče o magické tvory. Také se seznamte se s profesorkou Parvati Patilovou, díky níž nahlédnete do budoucnosti a možná objevit svůj osud.“ Se zavlněním světle zelených šatů Parvati vstala, vyslala ke studentům zamlžený pohled a lehce pokynula hlavou, ozdobenou oranžovým turbanem. Od chvíle, kdy ji dnes ráno uviděl, se Harry ptal sám sebe, jestli se dívka do své role věštkyně nevtělila až moc.

„Profesor Quarion Ceroo“, ukázal rukou na kentaura stojícího na pravé straně stolu. „Seznámí vás s Astrologií. Já sám vás budu učit Obranu proti černé magii.“ Podíval na papír, který ležel před ním na stole, aby se ujistili, zda na někdo nezapomněl. „Starost o naši knihovnu převzala paní Meryl Doyleová. Na ni se můžete obracet při hledání vhodné literatury nebo pomoci k výuce. A nad nemocničním křídlem vládne doktor Brian Murray a sestra Susan Larsenová.“ Zvedl hlavu a při pohledu na zvědavé tváře dětí se usmál. 
„Doufám, že jsem nenudil. Věřím, že zde strávíte nezapomenutelné chvíle, získáte znalosti a navážete skvělá přátelství. Lekce začínají zítra v devět ráno, noční klid trvá od desáté hodiny večerní až do šesté ráno. Pokud máte nějaké dotazy, můžete se obrátit přímo na své vedoucí kolejí. Po pololetí budou vybráni prefekti, samozřejmě jimi budou studenti, kteří budou nejvýraznější. V tuto chvíli se neznáme tak dobře, abychom mohli rozhodnout o výběru. Profesor Weasley vás také bude informovat o tom, kdy se můžete začít zajímat o místo ve famfrpálovém týmu. Ale myslím, že to nepřijde dříve, než za měsíc. 

Tolik k organizačním záležitostem. Nyní vás zvu na večeři a pak vás vaši lektoři odvedou k ložnicím, kde na vás čekají uniformy a učebnice. Každý z vás také obdrží mapku s umístěním jednotlivých tříd. Přeji dobrou chuť.“ Sál se rozezněl potleskem a Harry se konečně posadil, šťastný, že má úvodní část už za sebou. Projevy nikdy nebyly jeho silnou stránkou.

„Řeknu ti, Harry“, naklonil se k němu Justin, „že díky tobě jsem konečně ocenil Brumbálovy krátké a výstižné projevy.“

„Díky, opravdu jsem nechtěl nudit. Doufám, že už nikdy nebudu muset představovat každého jednotlivě.“ Potter se podíval na stůl, na kterém se právě objevily pokrmy. No, jak je vidět, některé věci se nikdy nezmění. Zítra měl vést svou první hodinu a musel si přiznat, že i přes nervozitu se opravdu nemohl dočkat.

..........

Pozdě večer si Harry, zahalený v svém černém županu, rozčesával mokré vlasy po sprše.

„Vypadáš jak hromádka neštěstí.“ Zrcadlo, samozřejmě, muselo komentovat jeho kyselý obličej.

„Díky“, odfrkl, silněji zatahal za jeden z pramenů a nakonec na sebe s pocitem selhání vrhnul sušící kouzlo. Vlasy se okamžitě uspořádaly svým vlastním způsobem, což mladík kvitoval pokrčením ramen.

„Máš chlapa, který vypadá jako chodící koncentrát sexu, šukáš s ním každou noc do odpadnutí, takže nechápu, proč ten kyselý obličej.“

„Ne všechno je založené na sexu.“ Harry si silněji utáhnul pásek županu a sklonil se k oblečení rozházenému po podlaze.

„Jasně, že ne všechno.“ Pokud by zrcadlo mělo ramena, jistě by jimi pokrčilo. „Pouze existence celého světa. Toužím ti vysvětlit, že pokud by nebylo dobrého šťouchání, byla by tato planeta pořád mrtvou divočinou, rozrůstající se pouze opylováním. I když, i to je forma rozmnožování.“

„Promiň, ale já a Malfoy ke zvýšení populace nejspíš nepřispějeme.“ Potter hodil spodní prádlo do prádelního koše a svou černou košili pověsil na ramínko.

„To je nepodstatné“, prohlásilo zrcadlo. „Ale pokud by po zemi chodilo víc takových božských blonďáků... Och, o kolik by svět byl krásnější. Na druhé straně, pokud bys přispěl k rozšíření řad černovlasých, s obličeji jak po lahvičce některého ze Snapových lektvarů...“

„Nechceš to dokončit“, zavrčel Harry a skleněná tabulka překvapivě poslušně ztichla.

Povzdechl si, vyšel z koupelny a zamířil do obývacího pokoje. Za chvíli zřejmě přijde Draco a... Ne, nebude na to myslet. Stejně už mu to pomalu začínalo přerůstat přes hlavu.

Usadil se na pohovku a bosé nohy si opřel o stolek.

Za ty čtyři roky si už zvyknul na televizor, takže měl chuť pustit nějaký program a jen tak se dívat na nějakou komedii nebo sport, jako to často dělali s Ronem. Bohužel, hrad v sobě měl tak obrovské množství magie, že každé mudlovské zařízení by tu spíš vyletělo do vzduchu, než by začalo pracovat. Kromě toho, kde by tady chtěl vzít elektřinu?

Ssslečna Hermiona ssstojí za dveřmi – Had, doteď spící na obraze, se nepokojně pohnul.

- Pusssť ji - řekl, rychle stáhnul nohy ze stolku a upravil si župan.

Plátno se přesunulo a do pokoje vešla jeho kamarádka. Zpod pevně utaženého drdolu se jí uvolnilo pár pramenů, čímž skromný účes ztratil svůj původní tvar.

„Jsem utahaná“, posadila se dívka s povzdechem na křeslo a prsty si masírovala spánky.

„Nějaké problémy?“, zeptal se vážně.

„Nic, s čím bych si nedokázala poradit.“

„O tom nemám sebemenší pochybnost“, usmál se lehce. „Takže co?“

„Měli jsme první střet“, řekla váhavě. „Alexander Taylor nazval Roye Browna smetištní krysou, za což mu dotyčný zlomil nos a vykřikoval něco o šlechtických hajzlech, zbytek nebudu opakovat. To je v kostce.“

„Začíná to vesele“, podrbal se Harry na krku. „Je ti jasné, že je to teprve začátek?“

„Poradíme si“, vstala, přesedla si na pohovku a poplácala ho konejšivě po ruce. „Musí si na sebe zvyknout.“

„Ano, poradíme, ale nejdřív bude mít nemocniční křídlo plné ruce práce“, usmál se znovu, tentokrát trochu křivě.

„V tuhle chvíli mají oba trest“, pokrčila Hermiona rameny. „Jsou to začátky, pak to bude lepší“, utěšovala ho váhavě. „Radši mi řekni, jak se máš ty. Poslední dobou jsi nějaký zaražený.“

„Věř mi, že je obtížné sršet vtipem, když máš za manžela kreténa jako je Malfoy“, odfrkl.

„Pokud jde o slovník, shodnul bys se s Royem“, šťouchla ho loktem do žeber. „Nemůže to být tak špatné.“

„Je to…“, zaváhal, „divné.“

„Mohl bys to rozvést?“ věnovala mu povzbudivý pohled.

„Prostě divné a basta“, odvrátil hlavu a zabodl pohled do baru.

„Hmm ... Víš, od chvíle, kdy jste se vzali, jsem toho o magických svazcích hodně četla.“

„A co jsi zjistila? Je možné z toho nějak uniknout? Nějaké nové podrobnosti?“ Zelené oči zaplály zájem.

„Pokud zažádáš o rozvod ... Existoval jen jeden případ, ale skončilo to  tragicky. Spojená magická jádra na sebe velmi silně reagují. Mohla bych to srovnat se siamskými dvojčaty s jedním srdcem. Ať uděláš cokoliv, jedno z nich zemře.“

„Skvělé, prostě kurva skvělé!“ Opřel se lokty o kolena a zabořil obličej do dlaní. „Já to nevydržím, Miono, nedokážu s ním strávit celý život. Dříve nebo později se jeden z nás zblázní a zabije toho druhého. Spíše dříve, než později.“

„Až tak ho nenávidíš?“ položila dlaň na Harryho shrbená záda a masírovala mu ztuhlé svaly.

„Ne, že bych nenáviděl... Prostě jsme jako dva protipóly, fungujeme na různých vlnových délkách. Nenávist je silné slovo a kdysi bych ho neváhal použít. Teď už ho jen nemám rád, leze mi na nervy. Odpuzujeme se.“

„A...“, mírně se začervenala. „Týká se to také intimní oblasti?“

„To není důležité.“ Vstal, přešel k oknu a shlížel dolů na zahradu osvětlenou magickými světly.

„Harry, to je důležité“, zavrtěla hlavou a zasunula zatoulaný pramen vlasů za ucho. „Pokud všechno proběhlo dobře, sex by pro vás měl být úžasný, téměř nadpozemský.“

„Pokud všechno proběhlo dobře?“ Sedl si na parapet a překvapeně na ni zíral.

„Ano. V knihách se říká, že když spolu dva lidé sdílejí magickou moc, jejich prožitky se stanou mnohem intenzivnější. Magie na ně působí jako katalyzátor, zvyšuje reakci na hlas, vůni, chuť a dotek druhé osoby. Slouží jako jedinečné afrodiziakum. Proto se v těchto manželstvích nedá mluvit o nevěře. Po něčem takovém se druzí zdají být mnohem méně atraktivní. Samozřejmě, že si všimneš, že je někdo hezký, ale při bližším kontaktu zaznamenáš rozdíly. Budeš srovnávat, vyhodnocovat, bohužel ale nikdy nepocítíš to, co zažíváš s partnerem, se kterým jsi svázán mocí. Vždycky to dopadne v neprospěch toho, s kým svázaný nejsi. Oslabí to tvé vzrušení, moc tě odvrací a táhne tě tam, kde se můžeš spojit s kompatibilní osobou. Ve tvém případě je to Malfoy.“

„No, ano!“ zvolal vzrušeně. „Teď chápu, že to není moje vina, že ... No, víš“, vykoktal a nervózně mával rukama. „Je to kvůli magii! Kdyby toho nebylo, nikdy bych Draca nevzal ani v úvahu! Na jednu stranu se mi ulevilo, na druhou... Sakra! Šukám s Malfoyem proti své vůli!“

„Zbláznil jsi se?“ vyskočila Grangerová z pohovky. „Pochopil jsi mě úplně špatně! Magie pouze umocňuje účinek smyslových podnětů. Kdybys Draca nechtěl, váš svazek by se nikdy neuskutečnil. Už během svatebního obřadu byste byli ochromeni svou vlastní silou, která by zabránila nežádoucímu vniknutí do svého jádra!“

„Chceš mi namluvit, že jsem to chtěl?“ zíral na ni s panikou v očích.

„Nic ti nenamlouvám, tak to prostě je!“

„Ty šílíš… Slyšíš se? Vždyť je to Malfoy! Hnusná Fretka! Nikdy jsme se neměli rádi. Už si nepamatuješ ty neustálé souboje a urážky? Myslíš, že bych teď chtěl… Že by Malfoy chtěl...  Že bychom chtěli být spolu?“ Zelené oči metaly blesky směrem k přítelkyni. „Nikdy, opakuji, nikdy bych vědomě neudělal něco tak debilního.“

„Vědomě možná ne“, souhlasila okamžitě. „Ale nemůžeš popřít, že se ti líbil, a navíc to musí fungovat oběma směry. Ty jsi se možná ještě nezorientoval, ale tvoje podvědomí už o tom vědělo. Je mi líto, Harry, ale není jiné vysvětlení. Magie vás nenutí, abyste byli spolu, jen vám ukazuje směr a pracuje v souladu s vaším vnitřním přáním. Nedokážete si odolat, protože ve chvíli, kdy jste spolu, všechno ostatní ztrácí význam. Magie odmítá racionalismus a předsudky. To je podstata přírody a řídí se pouze vašimi prvotními instinkty, které vytahuje na povrch.

„A ty říkají, že nechci šukat nikoho jiného, tak jako Malfoye?“

„Přesně tak.“

„Skvělé. Jednoduše vynikající“, zasmál se Harry hystericky. „Zní to jako příběh ze špatného románu. Přes den nepřátelé, v noci milenci. No, ale ok, proč ne? Mým problémem je sex a když ne – tak sex můj problém potlačí. Jinými slovy, jsem Malfoyovým nepřítelem všude, kromě postele. A co s láskou? Oddaností? S důvěrou?“

„Harry, jsem si jistá, že když se budeš snažit... Já prostě věřím, že láska na tebe ještě čeká.“

„Zatím je pro mě láska čistě sexuální pojem“, řekl s odporem.

„Takhle nemluv“, podívala se na něho smutně.

„Miono, já se cítím jako pes, který nedokáže zastavit svůj instinkt a při pohledu na kost začne okamžitě vrtět ocasem.“

„Nemusíš být tak hrubý“, odfrkla, ale stále se na něho hleděla s pochopením.

„Promiň... Víš, při tom všem je na tom Malfoy mnohem líp než já. On má rád sám sebe. Podívá se do zrcadla a okamžitě má románek.“

„Jsi krutý, on prožívá stejné dilema jako ty. Nemůžu věřit, že po tom jak se změnil, když se přihlásil k na naší straně, obětoval vlastní rodinu a odvrhnul to, co ho učili celý život, ty v něm stále vidíš jen odporného hada. Jsem přesvědčená, že i on má svou dobrou stránku a dokáže projevit city.“

„Nepomáháš mi ...“, povzdechl si.

Hermiona měla pravdu. Malfoy nebyl chladný a odporný bastard. Nikdo, kdo ho viděl se Samuelem, by se to neodvážil tvrdit. Harry si dobře pamatoval, jak se Dracova tvář při pohledu na dítě změnila. To byla ta Zmijozelova stránka, kterou nikdo neznal. Jemná, citlivá a starostlivá. Nemohl popřít, že chlapce vychoval skvěle a rozhodně ho to stálo spoustu problémů. Klučina, který nepoznal rodičovské city, odvržený vlastní matkou, odkázaný na lhostejné prarodiče a nakonec poslaný do sirotčince. Harry nějak nevěřil, že ten sebejistý chlapec s rozesmátýma očima byl před čtyřmi lety stejný. Jen díky Dracovi se stal normálním šťastným dítětem.

Ale on není Samuel. Jediná věc, kterou mají společnou, že se neustále hádají a urážejí na každém kroku. Pokud měl být upřímný, musel připustit, že se Malfoy změnil. Z rozmazleného idiota vyrostl inteligentní, bystrý muž. Stále cynický, ironický a zlomyslný, ale už v něm neprobouzel touhu vraždit ... Zato v něm probouzí něco úplně jiného. Tiše si odfrkl.

„Stalo se něco?“ dívala se na něho Hermiona zkoumavě.

„Ne. Jenom jsem si uvědomil, že můj život je jedna velká absurdita.“

..........

„Ne, Malfoyi! Nemůžeš moje zrcadlo vyhodit z okna nejvyšší věže.“ Harry právě mávnutím hůlky vyspravil střepy zrcadla, které se válely na podlaze a mnohohlasně vzlykaly.

„Můžu a udělám to, jestli mi ještě jednou navrhne individuální erotickou taneční show uprostřed koupelny.“ Draco se důstojně zbavil županu, nedbale ho odhodil přes opěradlo křesla a vklouzl pod peřinu, aniž by se jakkoli staral o svoji nahotu.

„Vážně chtěl, abys pro něj zatančil?“ Harry si mimoděk povzdechl při pohledu na štíhlé tělo svého manžela.

„Nazval to pářícím tancem, zakončeným nejvyšší extází, tryskající gejzírem rozkoše.“ Blonďák ležel na boku s hlavou podepřenou v dlani. „Budeš tam jen tak stát a řehtat se, nebo pohneš svým Zlatým zadkem? Rád bych ti připomenul, že mám ráno hodinu a musím brzo vstávat.“

„Gejzírem rozkoše…“ Harry udělal několik kroků směrem k posteli, svalil se na ni a přitom se otřásal pod náporem smíchu. Kdesi v tmavých zákoutích mysli si byl vědom, že se to děje znovu. Jakmile Malfoy vešel do jeho ložnice, rozum tuto místnost opustil a zanechal za sebou pouze touhu a očekávání. Ta myšlenka však utekla stejně rychle, jako se objevila, když ve vlasech ucítil Zmijozelovu ruku. Povzdechl si a potěšeně zamručel.

„Dnes jsem mluvil se Severusem“, zašeptal Draco a prsty ho vískal ve vlasech.

„Přišel s novou přezdívkou pro mou maličkost?“ zeptal se, rychle se zbavil svršku a vklouznul pod deku. „Něco, co ještě neznám?“

„Ty ho prostě nedokážeš ocenit.“ Mladík se přisunul blíž a přitiskl se k jeho boku. Harryho tělem proběhlo zachvění, když se něj otřel horký a tvrdý penis. „Vyjasnil mi pár důležitých věcí.“

„Například?“ Potter se otočil na bok, nosem se otíral o bledý krk a opájel se vůní milence, který ležel vedle něho.

„Například to, že nedokážeme nic udělat s tím, co se děje v téhle ložnici.“ Blonďák se mírně posunul a zasunul nohu mezi Potterova stehna, který tiše zasténal, když se jejich penisy o sebe otřely.

„Protože naše společná magie je jako magnet, který nás k sobě přitahuje.“ Harry přejel jazykem po citlivé pokožce za uchem blondýna. Merline, cítil se jako žíznivý, který náhle došel ke zdroji a konečně mohl pít co hrdlo ráčilo, čímž se mu až zatajil dech. Rozhodně to není normální... Ale kdo by se zabýval normálností, když má pod sebou žhavé tělo?

„Vidím, že jsi použil knihy v knihovně.“ Draco zaklonil hlavu a pevněji se k němu přitiskl tělem, zatímco laskal ztuhlé svaly na jeho zádech.

„Na to mám Hermionu.“ Harry vklouzl rukou mezi jejich propletená těla, ovinul prsty kolem nedočkavých penisů a lehce je třel, což vyvolalo hlasitý sten z úst blonďáka, který se pod ním prohnul žádostí.

„Ignorante“, zavrčel hrdelně Malfoy, popadl ho za ruku a pevněji ji přitiskl na jejich penisy.

„Neříkej, že se cítíš ignorovaný“, laškoval Potter, lehce skousnul bradavku a škádlil ji horkým dechem. „V tuhle chvíli máš všechnu mou pozornost.“

„Ještě ne tak docela.“ Draco ho popadl za vlasy, aby ho donutil zvednout hlavu a pak umlčel jeho protest polibkem.

..........

Chodby byly plné dětí, které pobíhaly sem a tam, a s mapkami v rukách hledaly své učebny. Vysoký blonďák minul nějakou skupinku, která spěchala směrem do sklepení a vstoupil do místnosti, kde měl zahájit svou první vyučovací hodinu. Dokráčel k velkému dubovému stolu, obrátil se směrem ke studentům, opřel se o katedru a založil si ruce na prsou. Rozhlédl se po místnosti a pozorně si prohlížel děti, které před ním seděly.

„Mé jméno je Draco Malfoy a budu vás učit magické formule“, řekl tichým, pevným hlasem, který způsobil, že šepot okamžitě utichnul. Ach ano, tohle fungovalo vždycky. Jediná užitečná věc, kterou ho otec naučil, byla to, jak přitáhnout pozornost a ukázat davu, kdo tu velí. „Jak už jsem řekl včera, doufám, že budeme dobře spolupracovat. Očekávám, že se zvládnete vyrovnat s mými požadavky. Ve svých hodinách netoleruji mluvení, zbytečné otázky a… ignoraci.“ Mírně se otřásl, když si vzpomněl na okolnosti, za kterých tohle slovo naposledy padlo. „Rovněž netoleruji zpoždění!“ vyštěkl směrem ke třem studentům, kteří zadýchaně vpadli do třídy a teď se sklopenými hlavami zabírali místa v posledních volných lavicích. „Pokud chcete můj respekt a pozornost, očekávám totéž od vás. Funguje to oběma směry. Věřte, že mě nechcete za nepřítele.“ Pohledem se zastavil na malém černovláskovi, který na něho zíral se zjevnou hrůzou. Tegan Rookwood, synovec Augustuse Rookwoda, špiona ve službách Pána zla. Bylo ironií, že jejich rodina byla veřejností vnímána tak špatně, až se rozhodli poslat chlapce do Potterovy školy, aby ukázali svou podporu Vyvoleného. Bude se muset lépe podívat na seznam jmen, protože to určitě není jediné dítě, které bylo takto využito ke zlepšení obrazu rodiny. Odvrátil se od chlapce a opět se soustředil na třídu.

„Přejděme k výuce, dnes se naučíte první kouzlo.“ Vytáhl hůlku a mávnul s ní ve vzduchu. „Flippendo!“ Židle stojící vedle stolu se pohnula jeho směrem a zastavila se přímo před ním. „Jednoduché kouzlo pro přemisťování malých nebo lehkých předmětů. Vyndejte hůlky a, zatím bez vyslovení zaklínadla, s ní mávněte ve vzduchu tak, abyste vytvořili dvojitou spirálu. Volné zápěstí, prsty drží hůlku jemně. Ne! Ty v druhé lavici, jak se jmenuješ?“

„Gilda“, vyskočila překvapeně světlovlasá dívenka s tenkými copánky.

„Víš, jak vypadá spirála?“ Dítě nejistě kývlo hlavou. „Takže než někomu vypíchneš oko… Přestaň vytvářet osmičky a nemávej hůlkou, jako by to byla famfrpálová odrážečka.“

„Je to dcera trhovkyně s bylinkami“, usmál se opovržlivě tmavovlasý chlapec, který seděl ve třetí řadě. „Můj táta říká, že její máma je moták a nikdo si ji nechtěl vzít, a tak si vzala dítě z dětského domova.“

„A ty jsi...?“

„Malcolm Vendell“, vstal chlapec a uctivě se uklonil.

„Syn Norského velvyslance“, Draco okamžitě rozpoznal to jméno.

„Ano, ale moje matka je Irka, pane.“  Malcolm se rozhlédl po místnosti, aby zjistit, jaký dojem udělal jeho původ na ostatní.

„Rozumím“, zamumlal Malfoy. „Děkuji za objasnění. Ale příště, pokud budete chtít něco říct, zvedněte ruku. A teď pojďme zpátky k lekci.“

..........

Když Harry vešel do učitelského pokoje, panoval v něm šum a vzrušení. Všichni si vzájemně sdělovali dojmy ze svých prvních lekcí, které už měli možnost vést. Rozhlédl se po místnosti a jeho oči padly na Snapea a Draca, kteří seděli v koutě.

Snape tiše usrkával čaj a Malfoy soustředěně prohlížel nějaké papíry. Se zaujetím přistoupil a pohlédl mu přes rameno.

„Seznam studentů a jejich původ?“ zeptal se posměšně. „Zjišťuješ rodinnou spřízněnost?“

„Možná“, zamumlal blonďák a obrátil další list. „Je dobré poznat své klienty.“

„Ano, a to zejména ty bohaté s vhodnými konexemi“, odfrknul Harry a natáhl se přes jeho rameno pro konvici kávy.

„Konexe jsou na to, aby se využívaly, ale to někdo jako ty, nikdy nepochopí.“ Draco vstal a posbíral papíry na stole. „A teď mě omluv, za patnáct minut mám  další hodinu. Dovol, abych strávit volný čas na místě, kde mi ničí zvědavé oči nebudou nahlížet do papírů.“

„Ráno budiž pozdraveno“, zamumlal si pro sebe Harry, když pozoroval vzdalujícího se Malfoye. „Co je s ním?“ pohlédl na Severuse, který je pozoroval přes svůj hrnek.

„Tvůj manžel měl dnes zajímavou první hodinu“, odtrhnul muž pohled od zad blonďáka, který zmizel za dveřmi. „Troufám si říci, že se mu ukázala minulost v pokřiveném zrcadle.“

„Tomu nerozumím“, podíval se Harry na Snapa překvapeně.

„To mě nepřekvapuje, nikdy jsi nebyl příliš bystrý. Těší mě skutečnost, že naše společné vyučování je už jen nepříjemnou vzpomínkou.“ Severus vstal, obešel ho a cestou po něm hodil škodolibý pohled.

Harry chvíli přemýšlel, o co tu šlo, pak pokrčil rameny a posadil se ke stolu. Draco už možná měl za sebou svou první hodinu, ale on se na ni teprve chystal.

ooOoo

15 komentářů:

  1. Aaa proste bomba:-) to zrdcadlo me dostalo:-) jen skoda ze Draco a Harry spolu vychazeji jen v posteli, uz aby si rozumeli i v normalnim zivote. Doufam ze se zapojenim Samuela to bude lepsi. No proste nadhera:-) jsi vazne sikulka:-):-)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  2. Wau, tak to jsem hodně zvědavá co se stane v jeho hodině :), už se moooc těším na další kapitolku :)
    Lafix

    OdpovědětVymazat
  3. :-) veľmi pekné, to zrkadlo nemá chybu :D
    tí dvaja si snáď k sebe nájdu raz cestu aj inak ako cez postel :D
    som zvedavá na jeho prvú hodinu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ooo, jak já miluju první školní den...Jen doufám, že Malfoy to vtipné zrcadlo nevyhodí:-D Děkuji za překlad, je to vážně skvělá povídka...

    OdpovědětVymazat
  5. A mně se líbí, jak se Draco s Harrym přes den hádají a vyměňují názory, když se k tomu přidá i Severus, máme tady černý humor jak vyšitý, jinak by to byla nuda.
    Bobo

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera. To jak nakonec vymysleli rozřazování studentů bylo moc hezké :-)
    A Harryho zrcadlo zbožňuji čím dál tím víc :-D)))
    Krásná kapča a moc se těším na pokračování :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak, na to, že jsem to četla v originále.. Se stále nedokážu odtrhnout od tvé verze... Bomba :D

    OdpovědětVymazat
  8. Další bezchybný dílek, mockrát děkuji za překad :).
    mariaa

    OdpovědětVymazat
  9. Som zvedavá, kedy Harry s Dracom prestanú cez deň bojovať. Kedy si uvedomia, že sú pre seba stvorení aj inde ako v posteli.
    Ďakujem za preklad :)
    _________
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělá kapitola,začátek školy šel dobře a ti dva sou furt v sobě ať už v nebo mimo ložnici :)
    Těším se na pokráčko

    OdpovědětVymazat
  11. Uff, to je pěkné.. ty než konečně přijdou na to, že by si mohli rozumět.. kdyby chtěli, že:) Jo pro Draca to asi není lehké vidět sám sebe.. navíc teď když zjistil, že i ti ze siročinců můžou být tak "skvělí" (nedokážu najít výstižné slovo). Severus mne baví, je vtipné, že funguje jako Hermiona, akorát pro Draca..:) Moc se těším jak se to bude dál vyvíjet. Předpokládám, že další bude asi až za 14 dní, co?? Nemyslím, že by se tu něco objevilo o Vánocích.. no ale kdyby jo, bylo by to super:))

    Lily

    jo a kdyby teda ne, tak hezké Vánoce

    OdpovědětVymazat
  12. Zrcadlo dává Dracovi pěkný kapky:-D první školní den...hezká hodina...těším se na další kapitolu:-)

    Jenny

    OdpovědětVymazat
  13. Moje nadšení pro tuhle povidku roste, to zrcadlo je naprosto skvělé, myslím že "individuální erotická taneční show" je zatím jeho nejlepší replika, doufám, že se vztah mezi Harrym a Dracem hned dopředu. Parádní kapitola

    OdpovědětVymazat
  14. Dráčik je úžasný. A Harry trdlo. Je mi trochu ľúto, že je furt tak vykreslený, ale k nemu to tak akosi sedí :D Ale išlo ma trafiť z toho jeho vyhlásenia, že už vie, prečo ho to k Dracovi v noci tak ťahá :D Ako vravím - trdielko. A to zrkadlo - no, má čo si zaslúžilo a môže byť rado, že uniklo osudu vyhodenia z okna :)

    OdpovědětVymazat
  15. „...A zprava tu máme profesora Severuse Snapea, nejlepšího Mistra lektvarů jakého znám. Díky němu oceníte krásu kypícího kotlíku. Ukáže vám, jak očarovat mysl a omámit smysly. Naučí vás, jak stáčet slávu, připravit věhlas a dokonce jak uložit a zachovat smrt, když... mu to umožníte.“
    Snapeovy oči vyjádřily touhu vraždit. Harry se usmál a pokračoval...." To je tak ohromně autentické, pořád mi to zní v uších. Ach! Díky

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář. :-)