18. prosince 2016

23. Neočekávané věci

Autor: malika-azrael (purple mangosteen)
Překlad: Nade

Tak tu máme další dílek, tentokrát trochu kratší, ale chvála bohu za to, ne? :-D
Moc děkuji všem komentujícím, děláte mi radost.



Kapitola 23

Harry právě snídal ve velkém sále, když se před něj snesla hnědá sova. Převzal si dopis, který sova přinesla, a pak ho otočil, aby si přečetl jméno odesílatele. „Hele! To je dopis od Remuse,“ řekl. Zvědavě ho otevřel a přečetl si pergamen uvnitř. O chvíli později se jeho tvář se roztáhla do širokého úsměvu. „Budu kmotr!“ zvolal šťastně.

„Cože?“ zamračila se Hermiona.

„Kmotr?“ zopakoval Ron.

„Remus píše, že Tonksová je těhotná, a požádal mě, abych šel jejich dítěti za kmotra,“ vysvětlil.

„Vážně?“

„Páni! To je opravdu skvělé, Harry,“ řekla Hermiona upřímně, protože se cítila šťastná za svého nejlepšího přítele.

„Bude z tebe strejda,“ zahuhlal Ron s nacpanými ústy.

„Fuj, Rone! Nemluv s plnou pusou,“ zamumlala znechuceně Hermiona.

Ron ji ignoroval a pokračoval. „Být strejda není ve skutečnosti moc zábavné. Vzpomínám si, když jsme byli ještě děti, mamka k nám zvala příbuzné, aby na nás dohlédli, a my jsme nebyli zrovna ta nejmilejší dítka, a to zejména dvojčata.“ Při té vzpomínce se otřásl.

Bohužel, Harry už ho neposlouchal. Jeho hlava byla plná myšlenek, že bude kmotr. Bude to dítě holčička nebo kluk? Ať tak či onak, určitě bude jeho nebo ji učit famfrpál. Vypadalo to, že to bude bezva zábava. Jeho život sirotka s příbuznými, jako byli  Dursleyovi, kteří ho nenáviděli, v něm probouzel touhu po rodině. Po celá léta považoval za svou rodinu Weasleyovy. A pak tu byl ještě Sirius, ale jeho kmotr už byl mrtev. Ale teď, při Remusově žádosti, cítil, že by mohl mít rodinu, jak si vždycky přál.

„Harry! Harry!“

„Co?“ vzhlédl a uviděl Rona s Hermionou, jak na něho zírají. Sedadla všude kolem nich již byla prázdná. Studenti už odešli do svých tříd.

„Kámo, jsi v pořádku?“ zeptal se Ron.

„Tak pojď, Harry, už máme nejvyšší čas jít na bylinkářství,“ připomněla mu Hermiona.

Zrudl. Byl příliš hluboko ve svém snění, aby si všímal času. Dnes ráno měli bylinkářství se Zmijozelem. A jako vždy, některé věci jsou nevyhnutelné.

Profesorka Prýtová jim nařídila, aby se rozdělili do skupin po dvou. Ron se okamžitě přidal k Hermioně, přičemž na Harryho vrhnul omluvný pohled, ale jemu to nevadilo. Místo toho teda pracoval s Nevillem, který byl v bylinkářství nejlepší ze studentů.

„Ale Draco,“ přerušil náhle klid hlasitý kňouravý hlas, a to zásluhou jisté Pansy Parkinsonové. „My bychom měli pracovat spolu.“

„Ne, Parkinsonová,“ řekl jí Malfoy. „Už jsem v páru s Nottem.“

Prýtová stála na druhé straně skleníku a kontrolovala dračí trus, který budou používat jako hnojivo, takže hluk způsobený Parkinsonovou neslyšela.

„Nott se může spárovat s někým jiným,“ prohlásila Parkinsonová, zjevně se nechtěla nechat odradit.

„Zrovna tak se můžeš spárovat s někým jiným i ty,“ řekl jí Malfoy pevně. V tu chvíli už měli pozornost celé třídy.

„Musí být tak zoufalá,“ zaslechl Harry vedle sebe šepot Parvati.

Levandule na to šeptem reagovala. „Zoufalá kvůli čemu?“

„Tohle je náš poslední rok tady. Když byli ještě děti, proběhly nějaké diskuse o možném manželství mezi Malfoyem a Pansy, ale od té doby se k tomu Malfoyovi už nijak nevyjádřili.“

„No a?“

„Levandule! Přece jsem ti říkala o zvycích čistokrevných, nebo ne?“ odpověděla jí rozmrzele. „Pokud Malfoyové brzy nepodniknou nějaké kroky, Pansy by si mohl vzít jiný čistokrevný, který jako první projeví svůj zájem. Jiný čistokrevný, který je méně bohatý a vlivný než Malfoyovi. A jak znám Pansy, ona je přesvědčená, že se stane příští Lady Malfoy.“

„No jo,“ přikývla Levandule. „Jen si představ všechno to zlato v jejich trezorech… Mohla bych si koupit všechno, co chci,“ prohlásila.

Harry si všiml, že i Ron už přestal předstírat, že pracuje na svém zadání z bylinkářství, a zcela otevřeně naslouchal jejich konverzaci. Hermiona se na něj zamračila, ale přesto si nemohla pomoci, aby taky neodposlouchávala.

„Lucius Malfoy je teď volný,“ podotkla Levandule. „Rozhodně by mi nevadilo být s ním. On je pořád tak pohledný.“

Ron vedle něho předstíral zvracení.

Prásk!

Všechny oči se obrátily na zrudlou tvář Parkinsonové, která právě odsunula pryč Nottův květináč, ale ve svém spěchu způsobila, že spadl ze stolu a roztříštil se. Nott v ruce sevřel svou hůlku a hrozivě se na Pansy zahleděl. Zmijozelští studenti na veřejnosti nikdy otevřeně nebojovali s ostatními ze své koleje, raději si všechny své problémy řešili v ústraní jejich společenské místnosti. Ale on nehodlal Parkinsonové dovolit, aby ho ponižovala před celou třídou. To teda zatraceně ne.

Harry, který cítil, že se schyluje k problému, rychle zasáhl. „Tak to už stačilo!“ řekl klidně, ale důrazně. „Pět bodů ze Zmijozelu za vyrušování ve třídě, Parkinsonová.“

Pansy se na něj otočila. „To nemůžeš udělat, Pottere! Ty nejsi učitel!“ řekla rozzlobeně.

„Ne, ale jsem primus, a proto mám právo udělit trest. A teď se vrať ke své práci, než Zmijozelu odečtu další body,“ nařídil dívce. Ta se na něho podívala s čistou nenávistí, pak se otočila a odcházela, přičemž si mumlala něco, co znělo jako špinavý polokrevný.

Ron otevřel ústa, aby ji seřval, ale Harry zavrtěl hlavou. Vypadalo to, že zrzek se o tom chce dohadovat, ale příchod Prýtové to přerušil. Po hodině do něho cestou ven vrazil Malfoy.

„Nečekej ode mě žádnou vděčnost, Pottere,“ zamumlal blonďák a pak odkráčel, jako by se nikdy nic nestalo.

XXXXX

Později toho dne, téměř v noci, byli Harry s Luciusem uprostřed jedné ze svých intimních chvilek, když se ozvalo hlasité prásknutí přemístění. „Co to sakra?“ vykřikl Harry.

Přímo před nimi stála domácí skřítka oblečená v bílém povlaku od polštáře, s velkým písmenem M vyšitým na látce. Co však bylo šokující, byla zřejmá skutečnost, že je skřítka zraněná. Měla ránu, ze které prýštila krev. Harry ihned uchopil hůlku s úmyslem skřítku ošetřit, když ho Lucius zastavil.

„Blaho mého domácího skřítka není tvoje starost, Pottere.“

„Co?“ obrátil na Luciuse nevěřícný pohled. „To si snad děláš srandu!“

Lucius mu věnoval otrávený pohled a pak mávl hůlkou směrem na skřítku. V mžiku zranění sám uzdravil.

„A teď mi řekni, co se stalo?“ nařídil chladně.

„Paní Bellatrix utekla! Já se ji snažit zastavit. Ale paní Bellatrix být silná. Zaklela skřítku,“ kvílela skřítka.

Když Harry slyšel její slova, dostalo se mu potvrzení, že Lucius tu ženu ukrýval, což ho napadlo už dřív. Jenže teď je Bellatrix na útěku a je připravená působit ještě větší potíže.

„Já být špatná skřítka! Špatná skřítka!“ Pak se vrhla na zeď.

„Luciusi!“ vyštěkl Harry rozzlobeně, když takhle skřítku viděl.

„Vrať se na Malfoy Manor. Ihned odejdi!“ nařídil Lucius.

„Ano, Pane!“ a skřítka s hlasitým prásknutím zmizela.

„Luciusi,“ začal Harry s pohledem upřeným na muže. „Právě teď máš něco závažného k vysvětlování.“


Lucius Malfoy v duchu zaklel.



16 komentářů:

  1. O skvělé pokračováníčko, ať ho pěkně sjede, jinak budu zklamaná z Harryho :D a ke všemu chudák Draco...vědět o něčem a vidět to je dost rozdíl, kdo ví co si všechno sám domyslel po tom cucfleku... jistě jen to nejhorší :D
    Vai

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to bych moc nesázela... Lucius na sebe určitě nenechá ječet, jako nějaký školáček. :-D Ale uvidíme...
      Draco se s tím prostě bude muset smířit. Určitě už mu dříve došlo, že jeho otec si s Harrym nečtou poezii.
      Děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. "Zuper" další dvě kapitolky pro pobavení. Tahle povídka se moc dobře čte, jen mi vadí, že ti dva se jenom ocicmávají jako dva puberťáci.
    Bobo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle problém mám trochu taky. Autorka se s popisem nějaké intimity převážně nezatěžovala. Ale já jsem pouhý překladatel, tak si nedovolím to nějak vylepšovat, i když někdy mě občas svrbí prsty. :-D
      Díky za komentík.

      Vymazat
  3. Krása, moc děkuji za kapitolu. ÚŽASNÝ VÁNOČNÍ DÁREK. Clowers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě to potěšilo. Tak teď už připravuju dárek na... Valentýna? :-D
      Díky za komtář.

      Vymazat
  4. No tak to jsem zvědavá, jak tohle Lucius vysvětlí:-D
    Začíná to být velmi akční, Bella na útěku a chystající problémy
    Těším se na další kapitolu:-)

    Jenny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucius si určitě poradí, je kluzký jako had. :-D A problémy určitě budou, protože Bella nikdy nezklame.
      Díky za komnetík. :)

      Vymazat
  5. Wow. Jak se asi bude tvářit Pansy, až zjistí, že má nulovou šanci.
    Juj, jak napsal anonym předemnou, Lucius má co vysvětlovat.
    Umírám zvědavostí na další kapitolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Pansy nikdo litovat nebude. Spíš všeobecně vzbudí škodolibou radost, protože asi není příliš oblíbená ani mezi svými.
      Děkuji za komentář, další kapitola je na cestě.

      Vymazat
  6. To, že sa to prevalí sa dalo čakať. Aj dokonalý Lucius robí chyby. Mal sa tej čubky zbaviť. Som zvedavá ako to vysvetlí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Lucius v tomhle bodě zaváhal a to se mu vymstilo. Mohl čekat, že Harry vylítne. :) Oba moc dobře vědí, o čem ta jejich hra je.
      Děkuji za komentík.

      Vymazat
  7. Tak to bylo nádherný. Jsem strašně moc ráda, že zase s psaním pokračuješ. Fakt jsem moc ráda, tuhle povídku miluju. Moc se těším na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky mě potěší, když si přečtu, že se tahle povídka někomu opravdu líbí. Děkuji ti za komentář. :)

      Vymazat
  8. Nádhera. Moc děkuji, že zase píšeš. Chodila jsem sem každý týden abych věděla jestli není něco nového. Jsem moc ráda, že už je. Děkuji za nové díly a moc se těším na další. Ty budou snad trochu dřív, protože to zase skončilo tak napínavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, tak to se omlouvám, že jsem zase měla prodlevu. Ale teď už ta snad zase půjde líp. Vánoce jsou za námi a je třeba s tím zase pohnout.
      Díky za koment.

      Vymazat

Děkujeme za komentář. :-)