28. října 2010

Všechno nebo nic - 1.

Autor: Nade

Poznámka autorky:
Předem upozorňuji, že jsem neřešila přesnou dějovou linku, správnost jmen a názvů. To bych musela zalistovat v knihách a na to teď nemám chuť. Přesto doufám, že se vám to aspoň trochu zalíbí, protože je to nejspíš můj první a poslední počin. Budu dál jen pokorným a vděčným čtenářem.

Upřímné díky Jutaki za zveřejnění mých blábolů.


1. kapitola

Lucius Malfoy se právě pohodlně usadil do svého oblíbeného křesla ve svém soukromém pokoji v Malfoy Manor a chystal se posnídat. Elegantně si přehodil nohu přes nohu a uchopil šálek s kávou. Oknem právě vlétla sova s ranním výtiskem Denního věštce a přistála na stolku se snídaní. Malfoy od ní převzal noviny a rukou jí naznačil, aby odletěla. Sova na něj nazlobeně houkla, ukradla mu z talíře toust a odplachtila.

„Budu muset požádat v redakci o jinou doručovatelku,“ pomyslel si naštvaně. „Platím jim snad dost peněz, aby mi tisk doručovala sova na úrovni. Tahle je drzá, jakoby ji vychovával nějaký Nebel… vír.“ Malfoy se zarazil uprostřed slova, když ho upoutal titulek v novinách: HARRY POTTER JE GAY!

Ve článku rozebírali, že Potter byl přistižen v Prasinkách v postranní uličce vedle Medového ráje, jak se líbal se Seamusem Finniganem.

„Tomu říkám skandálek!“ Malfoy se této představě usmál. Co tomu asi řekne Brumbál? V kouzelnickém světě sice nebyl vztah dvou mužů nic zavrženíhodného, spíš byl obvyklý, ale od toho jejich Vyvoleného to zřejmě nikdo nečekal. To budou fanynky Zlatého chlapce zklamané. Ale na druhou stranu, kdo by toho kluka nechtěl? Jeho sláva a moc k němu přitahovala kouzelníky jako můry za světlem. Chlapec měl kolem sebe nepochybně auru moci, kterou Lucius Malfoy, jako jeden z mála kouzelníku, byl schopen vidět. A ani jeho vzhled nebyl k zahození. Z malého vyzáblého kluka s jizvou vyrostl již skoro muž. Nebyl sice příliš vysoký, ale jeho tělo bylo k nakousnutí a jeho zářivé zelené oči dokázaly opravdu znervóznit. A jeho účes, ušklíbl se Malfoy, neodpovídal jeho představám o upraveném vzhledu, ale v případě toho kluka… Byl přesně takový, jako jeho Nebelvírská povaha. Divoký a nezkrotný.

Jistě, teď nejen ženy, ale už i muži, budou usilovat o bližší přízeň toho kluka. Pokud bude Potter chytrý, dokáže z toho získat prospěch. Pravděpodobně nejedna čistokrevná rodina by nepohrdla svazkem s Vyvoleným. To bylo zcela evidentní. „Jak snadno padnou pravidla, která si kouzelnický svět staletí pěstoval,“ ušklíbl se.

V přemýšlení ho vyrušil palčivý pocit na jeho předloktí. Temný pán si žádá své služebníky.

* * *

V hlavní přijímací síni hradu Salazara Zmijozela, který si Lord Voldemort jako jeho dědic zabral pro sebe, se scházeli Smrtijedi. Jejich pán před nimi přecházel ze strany na stranu a zamyšleně si poklepával do dlaně srolovanými novinami.

„Už jste konečně všichni!?“ zahučel Temný pán a přehlédl zástup vybraných Smrtijedů, které povolal. Snape mezi nimi nebyl.

„Ano, pane,“ odpověděla mu podlézavě Bellatrix.

„Jistě jste všichni četli dnešní noviny,“ neptal se, ale spíš konstatoval Voldemort. „Obyčejně mě tyhle klepy nezajímají, ale tenhle mě přivedl na zajímavou myšlenku. Co kdybychom Potterovi dohodili partnera, který by nám vyhovoval? Podstrčili mu někoho ze Smrtijedů a toho kluka tak měli na lopatě. V řadách Smrtijedů je spousta nováčků, které ani Brumbál nezná.“

„Smím vyslovit svůj názor, pane?“ ozval se Malfoy. Temný pán jen tázavě zvedl obočí, ale dál nereagoval. Smrtijed tedy pokračoval. „Když pominu znamení zla, které se dá dočasně zamaskovat, nemůžeme mu podstrčit jen tak někoho. Musí být dostatečně silný, aby s ním Potter, až zjistí, o co jde, nevymetl podlahu. Ať je to jak chce, nemůžeme toho kluka podceňovat,“ ukončil svůj monolog Malfoy.
Voldemort zamyšleně hleděl na svého věrného služebníka.

„Říkáš silného…,“ a pak se z ničeho nic rozesmál. „Proč ne? Udělám to úplně jinak! Nic tajného. Pošleme oficiálně dohazovače a partnerem tomu klukovi budu já sám!“ Následovala další salva zlomyslného smíchu. „Nic mi neudělá větší radost, než vyfouknout Pottera Brumbálovi pod nosem!“

„Kromě toho si to rozhodně užiju, a to po všech stránkách,“ dodal si spíš už jenom pro sebe.

„Jak ho chcete přesvědčit, pane? On nebude souhlasit!“ kničela Bellatrix.

Temný pán se jen zle pousmál. „Udělám mu takovou nabídku, kterou ten zachránce světa nebude moci odmítnout. A ty, Malfoyi, budeš můj dohazovač. Můj posel lásky.“ Následoval jízlivý smích.
Hned nato ostatní služebníky propustil a ponechal u sebe pouze Malfoye, aby mu osvětlil svůj plán.

Když Smrtijed opouštěl Zmijozelův hrad, nemohl si odpustit zhnusený úšklebek. Voldemortovy plány se mu vůbec nelíbily. Už dávno neměl Temného pána v takové úctě jako dřív. Nemohl se zbavit pocitu zklamání nad celým vývojem událostí. Místo přislíbeného vyzvednutí na špici kouzelnického světa mu dělal sluhu, a to byla pro Malfoyovu pýchu opravdu rána. A teď mu hrozí potrestání Cruciatem, pokud plán se sňatkem nedopadne dle předpokladu. A o tom měl značné pochybnosti.

* * *

Ve Velké síni u Nebelvírského stolu bylo veselo. Terčem vtipů byli samozřejmě Harry a Seamus. Ani jeden z nich to radši moc nekomentoval. Vlastně mezi nimi žádný románek nebyl. Šlo jen o to, že Harry měl dilema se svou orientací a obrátil se na spolužáka o radu. Ten totiž už chodil s klukem. A Seamus, jako dobrý kámoš, mu nabídl pomoc zkouškou. Šlo jen o jediný polibek, ale i ten stačil Harryho ujistit, jak to s ním bude dál. Ani jeden však netušil, co bude následovat. Na Harrym si opět smlsnul skandálu chtivý tisk a Seamus měl problémy se svým přítelem, který se na něho samozřejmě hněval, když to prasklo.

Harry jukl k profesorskému stolu na Brumbála. Vypadalo to, že ten starý poťouchlík se tím baví.

Když přilétaly sovy s ranní poštou, přistála přímo před chlapcem sova a přinesla mu obálku s erbem, který neznal. Jelikož však neměl moc času, protože se blížila první vyučovací hodina, zasunul si dopis do kapsy hábitu. Přečte si to později. Ze snídaně spěchal do učebny a na dopis zapomněl.

Hermiona s Ronem chvátali vedle Harryho. Dávali mu tak najevo, že s ním stále drží, za všech okolností. Ronovi nastalá situace dokonce vyhovovala, protože měl obavu, aby Hermiona nedala Harrymu přednost před ním. Koneckonců bylo nad slunce jasné, kdo je tu hlavní hrdina. Teď už mu však z jeho strany nebezpečí nehrozilo a trochu pokrytecky ho to těšilo.

Během dne všichni trochu vychladli, takže si Harryho už nikdo nevšímal. Dnes neměli ani lektvary, takže vše probíhalo v poklidu.

Večer, když vycházeli z velké síně, srazil se ve dveřích s Malfoyem a jeho nohsledy.

„Co se na mě lepíš, Potty? Nemám zájem!“ rýpnul si Zmijozel.

„Trhni si, Malfoyi,“ zavrčel Harry a udělal krok stranou, aby ho mohl obejít. Blonďák se jen ušklíbl a odkráčel se svojí ochrankou do síně.

Zelenooký chlapec kluk se za Dracem ohlédl a v duchu si pomyslel, že by se na něho vlastně rád mačkal, ale hned tu myšlenku radši hned zahnal. Po cestě do Nebelvírské věže nahmatal v kapse zapomenutý dopis. Zvědavě ho vyndal, aby konečně zjistil, kdo mu píše. Šokem zůstal stát jako přimražený.

Pane Pottere
Ve věci nabídky k sňatku vás, jako zprostředkovatel, vyzývám
k setkání tuto sobotu v 10 hodin v Prasinkách u Prasečí hlavy.
Vezměte si sebou doprovod dle vlastní vůle, bezpečnost vám
však garantuji vlastním slovem.

S úctou
Lucius Malfoy


„No to snad nemyslí vážně!“ pohoršil se v duchu Harry. „Přece si nemyslí, že jim skočím na takový laciný trik?“


Otočil se na patě a vydal se směrem do Brumbálovy pracovny.


8 komentářů:

  1. Muhahahaa... toš, dobré je to! No, né... neříkej mi, že ses dala na spisovatelskou dráhu Nade? =D =D

    Ale zatím je to fajné, pobavila jsem se, to určitě a přesdtava Voldyho, jak na své poskoky "hučí"... hahahaaa.

    Voldy má jako vždy geniální plán, hahaha, hehehe, hihihi, hohoho, huhuhu, to se mu to určo vymstí! Už teď mi je ho docela líto... =D

    OdpovědětVymazat
  2. No :D K tomu zatím skutečně nemám co říct...
    Zprvu jsem čekala, že mu dohodí Malfoye juniora, pak mě napadl i Malfoy starší, ale Voldy?! Prokristovu nohu! Upřímně, čtu povídky jen na pár HP/DM (a nebo ty, ve kterých je DM uke *zavislák na Dráčkovi*), ale tohle si přečtu do konce, i kdyby tam tenhle pár být neměl, protože představa dvořícího se Voldemorta je nadmíru zábavná :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to mě dostalo XD tuhle povídku rozhodně dočtu do konce. Upřmíně stále doufám, že Lucius nějak napálí Voldyho a skončí s Harrym on sám ^^.
    Yoku

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som si myslela, že Voldemort prikáže zbaliť Pottera Luciusovi,ani vo sne mi nenapadlo, že ho chce pre seba :D Som zvedavá čo mu povie Albus...
    ___________________________________
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. wow! tak to vypadá velice dobře, Nade! nejvíc mě dostalo ,,aby s ním Potter nevymetl podlahu," XD Jsem zvědavá kdo s kým nakonec tu podlahu vymete ^w^ Jsem ráda, že už je to dopsané, takže nemusím čekat na další díly jaj! XD
    zdraví Darky

    OdpovědětVymazat
  6. :D No, veľmi sľubný začiatok. Jak z toho Harry vykorčuľuje, to som zvedavá! :D

    OdpovědětVymazat
  7. WOWOWOWOWOW tak to je na mě trochu silný kafe. Vypadá to jako pěkný příběh, rozhodně zajímavý. Taky mě zajímá, jak a jak v poho se z toho Harry dostane.

    OdpovědětVymazat
  8. Karin to jsem zvědavá co s tím Harry udělá.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář. :-)