20. listopadu 2016

20. Neočekávané věci

Autor: malika-azrael (purple mangosteen)
Překlad: Nade

Děkuji, že jste nám zachovali přízeň. Užijte si další kapitolu. :-D

Kapitola 20

Remus a Tonksová měli malý soukromý obřad, kterého se zúčastnili jen Andromeda a Ted Tonksovi, Weasleyovi, členové Fénixova řádu a zaměstnanci Bradavic. Hned poté se odebrali na líbánky na Bali. Novomanželé si toto místo vybrali, když si vyslechli vyprávění Hermiony, která tam strávila letní prázdniny.

Po svatbě přišly Vánoce, Harryho nejoblíbenější část roku. Charlie se vrátil domů, aby Vánoce oslavil s rodinou, zatímco Bill odjel do Francie, aby je oslavili s Fleuřinou rodinou, protože ona byla předešlý rok v Doupěti. Právě byl uprostřed vychutnávání svého jídla, když jeho pozornost, stejně jako několika dalších, upoutal hlasitý vzdech pana Weasleyho.

„Co se děje, tati?“ zeptal se Charlie.

„Tomu prostě nemůžu uvěřit!“ zamumlal v šoku pan Weasley.

„Čemu?“ Teď už se na pana Weasleyho obrátila pozornost osazenstva celého stolu.

„Lucius Malfoy se rozvedl se svou ženou,“ pronesl nevěřícně pan Weasley.

Harrymu vypadla z ruky vidlička. Naštěstí si toho nikdo nevšiml, protože všichni byli touto zprávou příliš překvapeni. Zejména Ron, který vyprskl své jídlo, čímž si vysloužil dvojitý rozzlobený křik od Freda a George, kteří se stali obětmi jeho exploze.

„Mohu ty noviny vidět?“ zeptal se Harry, zatímco se snažil zklidnit. Pan Weasley mu je podal a on si rychle přečetl titulek. Lord Malfoy se odloučil od své manželky! První rozvod v historii domu Malfoyů! Následoval obrázek, který vypadal, že byl pořízen na nějaké párty a zobrazoval Luciuse a Narcissu, společně s jejich synem. Pod ním bylo formální oznámení rodiny Malfoyů o rozvodu, poté následoval článek reportéra z Denního věštce.

Lord Malfoy se odloučil od své manželky!

První rozvod v historii domu Malfoyů!

Přišlo nám oznámení, že ctihodný člen naší společnosti, Lord Lucius Malfoy, se odloučil od své manželky, Lady Narcissy Malfoy, rozené Black. Pár má jednoho syna, který v současné době studuje v Bradavicích. Příchozí zpráva pro nás byla velkým překvapením, protože se jedná o první rozvod, který se uskutečnil od doby, kdy se Lord Eleuthère Eaglefield rozvedl se svou německou manželkou, Angelou Rothstein, a kdy oba manželé, pouze v řádu jednoho měsíce, opět znovu vstoupili do stavu manželského. Možná, že mnoho našich čtenářů si ještě vzpomíná, jaký rozruch to před lety v kouzelnické společnosti způsobilo.

Vzhledem k tomu, že Lady Narcissa Malfoy byla viděna ve společnosti pana Sebastiana Demarchiel, bohatého čistokrevného Francouze, zajímalo by nás, kdo upoutal pozornost specielně patriarchy rodiny Malfoyů, protože jsme zaznamenali, že to byl právě Lord Malfoy, kdo požádal o rozvod. No, to ukáže pouze čas.

Harry otupěle dočetl zprávu. Lucius se rozvedl se svou ženou? To pro něho bylo skutečné překvapení. Ale udělal to Lucius pro něj, nebo kvůli něčemu jinému? Protože, jak bylo v novinách řečeno, Narcissa už měla svého vlastního milence. Harry předpokládal, že tohle by mohlo zkomplikovat celou tu věc, kterou s Luciem měl. Stále ještě nevěděl jak nazvat vztah, který v tuto chvíli sdíleli.

Když s tímhle vším začal, nenapadlo ho, že by to mohlo dojít až takhle daleko. Jeho plán byl, zjistit místo pobytu Bellatrix, předhodit ji k zatčení Bystrozorům, a pak se s Luciem rozloučit. Harry vlastně doufal, že by ho mohli uvěznit v Azkabanu spolu s Bellatrix. Rozhodně ho nenapadlo, že by ho Lucius mohl přitahovat. Co by měl dělat teď? Kromě toho, skutečně Lucius opustil svou ženu kvůli Harrymu nebo by za tím příběhem měl hledat něco dalšího? No, nejprve by měl sledovat, jak se to vyvine, než se rozhodne, jaký bude jeho další krok.

Pan Weasley si ještě mumlal pod vousy něco o tom článku, když paní Weasleyová náhle zvolala: „Chlapci! Hermiona je tady!“

Hermiona se také zúčastnila Remusovy svatby, ale potom s rodiči odjela domů s tím, že 23. prosince přijdou do Doupěte strávit společné Vánoce. Ale protože tam nebylo dost pokojů i pro pana a paní Grangerovy, ti budou samozřejmě ubytováni na Grimmauldově náměstí. Za okamžik se v kuchyni objevila paní Weasleyová, v závěsu s Hermionou a jejími rodiči.

„Doktoři!“ Pan Weasley se s nimi srdečně přivítal a okamžitě se s nimi začal bavit o všech těch mudlovských věcech, které tak miloval. Jak typické.

Hermiona se posadila vedle Harryho. „Čau, lidi!" pozdravila je a pak jí oči padly na noviny. „Vidím, že už jste taky viděli novinky,“ pronesla, zatímco pohled upírala na Harryho.

„Ehm… jo,“ zamumlal.

Ron, který náznaky mezi nimi samozřejmě nepochopil, prohlásil, „Já tomu nemůžu uvěřit! Lucius Malfoy opustil svoji ženu. Ha! Možná, že teď už ta protivná fretka nebude tak arogantní!“

„Rone!“ napomenula ho Hermiona. „Bez ohledu na to, jak je Malfoy otravný, nemůžeš prostě jen tak chodit kolem a blábolit něco takového!“

„Ale Hermiono… On taky vždycky urážel moje rodiče! A Harryho!“

Zazírala na něj a Ron se přikrčil. „To neznamená, že musíš klesnout na jeho úroveň,“ prohlásila.

Ron, který věděl, kdy je lepší ji nedráždit, prostě jen poslušně přikývnul.

Harry, který ji taky moc dobře znal, zase věděl, že právě umírá touhou po příležitosti být s ním o samotě. Bohužel neměla šanci zatlačit ho někam do kouta, dokud bude v Doupěti ruch spojený s vánoční náladou a vánočními aktivitami, což znamenalo výzdobu domu s využitím snad všech lidstvu známých vánočních dekorací.

XXXX

Harryho ráno probudili Dobby a Winky, kteří mu chtěli dát svůj vánoční dárek. Byly to nesouladné ponožky od Dobbyho a krásná šála od Winky, kterou sama vyrobila. Zdá se, že Dobby už ji stihl ovlivnit. Ron a Hermiona přišli jako další. Ron byl překvapený, že je vzhůru už tak brzy ráno, ale dokonale to pochopil, jakmile jedinkrát pohlédl na ty ponožky. Po otevření svých dárků se všichni tři vydali dolů na snídani.

Stěží se stihli posadit, když do místnosti vletěly dvě sovy a přistály před Harrym. Každá ze sov nesla balíček zabalený v zeleném papíře se stříbrnou stuhou. Další pohled mu prozradil, že jedna ze sov přinesla také dopis. Rychle si ho přečetl.

„Menší krabice obsahuje nový ochranný náramek, zatímco v té větší je tvůj vánoční dárek. Věc, kterou jsi hledal. Musel jsem kvůli tobě tvrdě zapracovat, Pottere, takže by sis toho měl dostatečně vážit.

PS: Balíčky jsou zmenšené, takže nejdřív je budeš muset vrátit do původní velikosti.

Věc, kterou jsem hledal, pomyslel si Harry. Co by to mohlo být? Pln zvědavosti balíček rychle zvětšil a roztrhl obal. Když viděl, co je uvnitř, vyjekl v šoku. Uvnitř skleněné klece byla uvězněná spící Nagini, nebo možná v bezvědomí. Had, který byl současně posledním viteálem. A Lucius ho daroval jemu.

Situace se rázem změnila ve zmatek. Ron a Hermiona se natlačili vedle Harryho. Paní Weasleyová se vehementně snažila všechny uklidňovat, zatímco pan Weasley a Percy spěchali, aby zavolali Kingsleyho a Brumbála. Charlie a dvojčata mezitím střežili klec pro případ, že by se had náhle probudil.

Pouze během jedné hodiny bylo o Nagini postaráno a poslední viteál byl zničen. Voldemort, konečně a definitivně, zmizel z tohoto světa. Nikdy se znovu nevrátí. To potvrzoval i fakt, že z paží Smrtijedů zmizelo Znamení zla. Snapovo znamení zmizelo a Kingsley jim později oznámil, že také vězni v Azkabanu přišli o svá znamení, což mezi fanatickými stoupenci Voldemorta vyvolalo pěkný povyk. No, minimálně mezi těmi, kteří ještě ve věznici, pod vlivem Mozkomorů, nepřišli o rozum.

Pro Harryho, který byl celý svůj pobyt ve škole pronásledovaný šíleným hadím ksichtem, to bylo neskutečné. Cítil se šťastný také proto, že pokud už nebyl žádný Voldemort, mohli lidé konečně žít v klidu a bez obav, že budou zabiti, mučeni nebo uneseni.

Když největší rozruch konečně opadl, vzpomněl si Harry ještě na Luciův druhý dárek. Když u sebe v pokoji otevřel obal, našel uvnitř středně velkou saténovou krabičku. Lucius mu daroval nádherný zlatý náramek, zdobený smaragdy. Kdyby neznal pravdu, tak by podle toho, jak byl náramek vyroben, klidně řekl, že patří do jedné sady šperků s jeho Zmijozelským medailonkem. Lucius to skutečně pozvedl na zcela novou úroveň. Ještě stále náramek obdivoval, když k němu do pokoje vstoupili Hermiona s Ronem.

„Páni!“ vyjekla Hermiona. „Ten je krásný!“ dodala.

„Díky,“ odpověděl Harry.

„Ale… Nevypadá to jako Zmijozelský medailon?“ zaváhal Ron.

„Myslím, že dárce se snažil udělat z nich jednotnou soupravu. No, to je celý on.“

„On?“ zeptal se Ron zmateně.

„Harry?“ Hermiona se na něj tázavě podívala.

Kývl na ni. Pomyslel si, že už je čas, aby jim řekl pravdu dříve, než to zajde příliš daleko. „Dostal jsem to od svého přítele,“ odpověděl.

„Cože?“ zaječel Ron, než dosedl na postel.

Hermiona mu věnovala ostrý pohled.

„Tvého přítele?“ zeptal se tiše Ron. Od kdy má Harry přítele? Jak to, že o tom nevěděl? Byl přece Harryho nejlepší kamarád.

Harry si povzdechl. „Co kdybyste se oba dva posadili, a já vám všechno řeknu od začátku.“

Na jeho žádost se tedy oba usadili. Harry pak vytáhl hůlku a použil nejsilnější zamykací a tlumící kouzla, která znal, aby jejich rozhovor nemohl nikdo odposlouchávat. Poté, co jim dovyprávěl celý svůj příběh, nastalo totální ticho.

Ron otevřel ústa, jak se snažil něco říct, ale pak je zase zavřel a znova otevřel, jenže stále mu jaksi unikalo, jak se k tomu vyjádřit. Hermiona seděla mlčky, v hlubokém zamyšlení. Harry jim to neměl za zlé. Taky by byl šokovaný, kdyby mu Ron zničehonic oznámil, že se rozhodl chodit s Parkinsonovou, nebo že Hermiona zvažuje vztah s Crabbem nebo Goylem, což byla opravdu depresivní myšlenka.

„Takže, co budeš dělat dál?“ zeptala se Hermiona, čímž prolomila ticho.

„Chci od něj vyzvědět, kde je Bellatrix,“ odpověděl upřímně.

„A potom?“ zeptala se znovu, zatímco si kousala rty. To bylo znamení, že je Hermiona v tísni.

Pokrčil rameny. „Já nevím. Právě teď je tohle moje priorita. Potom, myslím, bychom si mohli sednout a promluvit si o tom, co vlastně chceme a co bude dál. A jestli je to skutečné, nebo jen hra.“

Hermiona se zhluboka nadechla. „Harry, myslím, že to je ten nejsměšnější plán, se kterým jsi kdy přišel. Ale bez ohledu na to, co se děje, a bez ohledu na to, koho si vybereš, vždycky tě budu podporovat.“

„Díky, Hermiono“ odpověděl. Po pravdě řečeno se mu ulevilo, že celá věc byla venku.

„Harry…?“ zašeptal konečně Ron, jeho dýchání bylo nestabilní. „Ty a... Malfoy? Cože…?“ Ron vážně vypadal, že ho brzy postihne aneurysma, a to Harry nechtěl.

Hermiona se nakonec slitovala a vrhla na zrzka uklidňující kouzlo.

„Proč on? Je mi jedno, s kým chodíš, pokud to není Malfoy!“ vyštěkl Ron. „Copak si nepamatuješ, co nám udělal?“ naléhal zděšeně.

Harry si povzdechl. „Vím to, a já jsem nezapomněl, co v minulosti udělal. Nebo čeho je schopen. Je to prostě tak, že když jsem s ním začal komunikovat, ukázalo se, že je opravdu charakter a docela dobře si spolu rozumíme. Líbí se mi jeho důvtip a inteligence. A taky je velmi vyspělý. Nemyslím, že dokážu zvládnout další plačící Cho.“ Krátce se odmlčel. „A taky hodně pomohl.“ Znovu si povzdechl. „Já opravdu nevím, jak to vyjádřit, víte? Ale podstatou je, že vás nežádám, abyste to chápali. Jenom si přeju, abyste mé rozhodnutí přijali.“

Ron byl nejdřív chvíli zcela potichu. „Fajn, ale jestli mě nebo moji rodinu urazí, prokleju ho,“ zavrčel.

Harry se Ronově odpovědi usmál. „Nedělej si starosti. Ve skutečnosti bych ti s tím pomohl.“

Ron se nejdřív zasmál, ale pak zvážněl a řekl: „Ale stejně si myslím, Harry, že ti ruplo v kouli.“

„Jo,“ odpověděl. „Kdyby se to stalo před lety, musel bych s tebou souhlasit.“

XXXXX

Remus a Tonksová se vrátili ze svatební cesty několik dní před tím, než nadešel čas na návrat do Bradavic. Novomanželé jim koupili nějaké ty suvenýry a také se pochlubili fotkami, které pořídili na Bali. Byly tam obrázky Remuse a Tonksové, jak se prochází na Kuta Beach, stojí v západu slunce před Tanah Lot, jak jedí mořské plody v Jimbaranu, sledují delfíny na pláži Lovina a mnoho dalších. Tonksová jim ve velkých detailech popisovala každou akci, při které byly fotografie pořízeny. Harry byl potěšený, že vidí Remuse tak šťastného, a samozřejmě ho informoval o Nagini. Muž byl překvapený, ale byl za to rád a doufal, že když je teď Voldemort pryč, bude moct Harry žít v míru.

XXX

Vánoční prázdniny brzy skončily a všichni se vraceli do Bradavic. Harry na perónu zahlédl Narcissu, jak se loučí se svým jediným synem. Téměř každý ze studentů a rodičů, který o té novince věděli, z nich nedokázali odtrhnout oči.

Ignoroval je a společně s Ronem, Hermionou a Ginny nastoupil do vlaku. Ron se posadil k Nevillovi a Lence, zatímco Ginny šla najít své přátele. S Hermionou nejdřív ve vlaku plnili své povinnosti coby Primus a Primuska, ale po tom jí řekl, aby šla napřed do jejich kupé, protože se chtěl setkat s Luciusem.

Lucius seděl ve vlaku v posledním kupé. Brzy zaklepal na jeho dveře a bez čekání na povolení vstoupil. „Luciusi,“ pozdravil muže.

„Pottere,“ Lucius lehce kývnul hlavou.

Harry přistoupil k muži a usadil se mu na klíně. „Dostal jsem své dary,“ řekl a zahleděl se Luciovi do tváře.

„A co si o tom myslíš?“ zeptal se Lucius, pak sklonil hlavu a ústy se otřel o ty Harryho.

„Bylo to perfektní,“ zašeptal. „A teď chci poděkovat.“ S tím přistoupil k líbání Luciuse.

Lucius mu polibek oplácel, svým jazykem pronikl do Harryho úst. Po chvíli později se od sebe odtrhli, oba těžce oddychovali. Muž pak položil ruku na jeho zátylek a věnoval mu dlouhý, intenzivní polibek. Následně Lucius zabořil obličej do křivky Harryho ramene a jeho horký dech mu ovanul hrdlo, než začal líbat jeho krk. Polibky a drobná kousnutí podél štíhlého sloupce krku přiměly Harryho zasténat. To je příjemné, pomyslel si omámeně. Měli by to dělat častěji.

Oba dva byli tak vtaženi do své činnosti, že si nevšimli, jak se dveře kupé otevřely a někdo vstoupil, dokud nezaječel hysterický hlas. „Co to sakra vy dva děláte?“

Oba se otočili, jen aby zaregistrovali vztekle vyhlížejícího Draca Malfoye.

XXX



21 komentářů:

  1. krásná kapitola... takže Lucius dokázal získat i Nagini. Ten konec moc povzbudívý nebyl... co udělají? Nechají Draca zapomenout? Nebo mě teď napadá i jedna šílená věc, že se Draco přidá k Belatrix... hi hi hi...
    Opravdu pěkná kapitola. Děkuji za překlad a moc se těším na pokračování.

    ranchan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucius si zřejmě spočítal, že se mu vyplatí, aby se po Temném pánovi konečně slehla zem. :-D Co se Draca týče, dalo se čekat, že to jednou musí prasknout.
      Děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Túto poviedku som začala čítať dnes a prečítala so ju na jeden raz. Samozrejme, vedela som o nej už skôr ale akosi ma odradzovalo, že ešte nieje dokončená a preklady nepribúdajú. Navyše párovaniu Lucius a Harry som prepadla len nedávno :D Avšak táto poviedka je úplne super a dúfam, že sa čoskoro dočkáme novej kapitoly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu. Já taky váhám číst povídky, ke kterým už dlouho nic nepřibylo. Člověk je pak zklamaný, když se nedozví, jak to vlastně dopadlo. ;-)
      Další kapitola už je v cílové rovince. Děkuji za komentář.

      Vymazat
  3. Největší paráda, že se vracíte k překladu a hlavně na tyto stránky znovu něco přibejvá, bývali mě nejoblíbenější, než se tu po všem slehla zem...
    Jinak překlad úplně úžasnej jako vždy, a už jsme se zbavili znamení, tak teď už jen sestřelit Belatrix a možná by nebylo od věci umlčet toho ulízaného, rozmazleného Dráčka :D nebo spojili s někým, aby dal pokoj...
    Vai

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem rády, už to bylo vážně dlouho. Navíc nemám ráda, když po sobě nechávám nedokončenou práci.
      Ano, ještě Bella a Draco... snad si nějak poradí, chlapec.
      Děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  4. No páni! Tak tohle je opravdu překvapení! Kdo by čekal, že přihodí i hada? Kolem rozvodu už se trochu kroužilo dříve, ale že jen tak přijde...!!! Jsem zvědavá, jestli to opravdu hodlá Lucius posunout dál. Děkuji za kapitolu, už se nemohu dočkat pokračování! Sachmet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo?! Když už, tak už. Nagini, rozvod... Lucius má zřejmě jasný cíl. Harry mu něco v tom smyslu naznačil, ale evidentně se chtěl jenom vykroutit. Určitě nečekal, že to Lucius vážně udělá. :-D
      Děkuji za komentář.

      Vymazat
  5. Hahaha, škoda, že jsme se nedozvěděli, jak Lucius naháněl Nagini, mohla to být sranda.
    Bobo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu. Taky by mě zajímalo, kde byla Nagini schovaná a jak ji Lucius odlapil. :-D
      Díky za komentík.

      Vymazat
  6. Pro Draca to muselo být vzkutku nečekané překvapení, haha.
    Děkuji za další dílek.
    Lady Corten

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, chlapec musel být naprosto v šoku. :-D Asi by ho nikdy nenapadlo, že si Lucius začne "něco" s Potterem.
      Díky za komentář.

      Vymazat
  7. ty vole ty vole malfoy se vážně rozvedl při čtení mi z ruky vypadlo co sem zrovna držela a má čelist se válela kdesi ve sklepě. Nevěřila sem tomu že to fakt udělá a on to udělal :O a ty dárky už když náramek viděla narcissa věděla sem že se mýlí ježiš tahle mě ale šokovala dokonce i víc než to že potter porazil brumbíka. :O ty kráso sem zvědavá co na to dráček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že máš klíče od toho sklepa, protože bez čelisti se blbě baští. :-D Lucius opravdu překvapil. Reakce Dráčka bude v další kapitole, která bude z jeho pohledu.
      Děkuji za komentář.

      Vymazat
  8. moc díky že v tom pokračuješ mám to tu moc ráda arigato

    OdpovědětVymazat
  9. No chudák Draco �� ae na druhou stranu, konečně se taky něco dozvěděl a zajímalo by mě, jak s tím naloží. Jsem ráda, že povídka pokračuje a těším se na další ��

    Jenny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, Jenny! Už je to zatraceně dlouho, co? :D Jsem moc ráda, že tě tu vidím.
      Děkuji za komentík.

      Vymazat
  10. Je to už dlho čo som začala čítať tento príbeh. Chýbali mi Tvoje preklady, myslím, že som Ťa stretávala v inom fandome? ale neopovážila som sa otravovať, a preto som strašne rada, že je tu kapitola ktorú som ešte nečítala. Musela som si trochu oživiť príbeh, tak som si ho prečítala od začiatku. Táto kapitola bola úplne skvelá, Lucius urobil všetko čo sa dalo aby Harryho získal. Je jasné, že sú zaláskovaní. Draca mi je ľúto, ale nejako to snáď rozdýcha Veľmi pekne ďakujem za preklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, určitě jsme se někde potkaly. Bylo to Adommy nebo Twincest? V době, kdy jsme byla unavená z překladů, jsem na tom docela ujížděla. :-D
      Překládat dvě povídky najednou je dost vyčerpávající, hlavně DoT je strašně náročné, a já se najednou ocitla v situaci, kdy jsem neměla žádný čas. Na nic. Ale snad už to bude lepší, jen si to musím lépe zorganizovat.
      Tak zase příště, měj se krásně. :D

      Vymazat
    2. Je to twincest. Milujem tie dve osôbky o to viac, že sú skutočné.

      Vymazat

Děkujeme za komentář. :-)