2. července 2014

1. Neočekávané věci

Protože Jutaki má drobné provozní potíže, musela zveřejnění kapitoly DoT odsunout. Doufejme, že to stihne do pátku. :-D
Protože jsem vám však slíbila malé překvapení... TRADÁ! ... tady to je!


Máme tu další překládanou povídku na můj oblíbený pár. :-D Budu ji překládat v mezičase, takže bude přibývat nepravidelně. Ale vynasnažím se, aby to nikdy netrvalo déle než týden. Povídku mi doporučila Bobo a já jí za to srdečně děkuji. Autorka (mimochodem pochází z Indonézie) byla zájmem o překlad nadšená, takže ráda souhlasila. Nuže, udělejme jí radost a s chutí do toho.


Autor: malika-azrael (originál Unexpected Things)
Překlad: Nade

***

Kapitola 1


„Cože?!“

„Hráblo ti?“

„Děláš si srandu, že jo?“

„To je šílený.“

„Harry, přišel jsi o rozum?“

Harry se rozhlédl kolem sebe. Na tvářích přítomných mohl vidět různé výrazy, od šokovaných až po nevěřícné. Avšak několik lidí, jako Kingsley, Moody, Snape a profesor Brumbál, žádné emoce neprojevovali.

„Všichni se uklidněte,“ ozval se hlas profesora Brumbála, čímž účinně přerušil dohady. „Takže teď… proč Harrymu nedat příležitost, aby svou myšlenku vysvětlil?“

Všechny oči v místnosti se obrátily na Harryho Pottera. Na toho samého Harryho Pottera, který před pár vteřinami navrhl, aby Bradavice najaly Lucia Malfoye jako nového učitele Obrany proti černé magii.

Všechno to začalo před pár týdny na ministerstvu kouzel. Voldemort, i přes své předchozí selhání před rokem, kdy se na hřbitově jejich hůlky spojily, nedokázal odolat a znovu na Harryho zaútočil. Ale tentokrát efekt Priori Incantatem vyvolal nejen duše mrtvých, ale současně obrátil kouzlo proti Voldemortovi, což ho nakonec zabilo. A Harry se opět stal zachráncem kouzelnického světa.

Bohužel pro bystrozory, a Fénixův řád, se většině Smrtijedů podařilo uprchnout, včetně Bellatrix Lestrangeové, která zabila svého vlastního bratrance, Siria Blacka. Když se o tom Harry dozvěděl, strašně se rozzuřil a přísahal, že smrt Siria pomstí. Nejenže jeho rodiče byli mrtví, ale teď i Sirius, a to všechno kvůli Voldemortovi a jeho stoupencům. Tohle Bellatrix neprojde.

Luciovi Malfoyovi se také podařilo uniknout. Na krátkou dobu byl poslán do Azkabanu, ale nakonec si z toho místa vykoupil cestu ven. Nepochybně díky svému spojení s tím hloupým Popletalem. V jeho případě si za peníze mohl samozřejmě koupit cokoliv. Malfoy byl propuštěn, zatímco Siria odsoudili za něco, co nikdy neudělal. Kde je v tomhle světě nějaká spravedlnost? Jasně že Siria nakonec prohlásili za nevinného, ​​ale Červíček byl stále na svobodě. To se jen stěží zdálo být fér.

Bellatrix byla někde venku, Malfoy byl svobodný muž, stále stejně silný jako dřív, a většina Smrtijedů byla stále volná. A to byl ten hlavní problém Řádu. Smrtijedi budou chtít pravděpodobně pomstít smrt svého pána. Zejména proto, že byli pod vedením Bellatrix. Malfoy přinejmenším nebyl tak hloupý, aby si nepromyslel důsledky. Tomu muži to aspoň myslelo. Bellatrix však byla šílená. Harry nedokázal pochopit, proč se provdala za svého manžela, když byla tak oddaná Voldemortovi. Pokud bude Harry jejím hlavním cílem, nepochybně tím způsobí chaos v kouzelnickém světě.

Ale co s Malfoyem? Ten muž byl nepřítel, se kterým se kvůli jeho bohatství a vlivu na ministerstvu, muselo počítat. Pan Weasley jednou Harrymu řekl, že Malfoy za ty roky do toho, aby vytvořil dobrého vztahy mezi ním a významnými osobnostmi na ministerstvu, investoval velké množství peněz. Pak pro něho nebylo těžké je oslovit v případě potřeby, když věděl, že jsou mu zavázáni.

Minulý týden se odehrálo několik útoků se zaměřením jak na mudlovský, tak i kouzelnický svět. Událo se to bezhlavě, což naznačovalo, že za tím s největší pravděpodobností byla právě Bellatrix. Bylo zřejmé, že je emocionálně nestabilní, o čemž se Harry osobně přesvědčil. Harrymu nebylo dovoleno, aby bystrozorům a Řádu jakkoli pomáhal. To bylo dost zlé, protože se nemohl dočkat, až se s Bellatrix znovu setká. Malfoy senior o jejím místě pobytu musel vědět. Koneckonců byli příbuzní. Bellatrix mohla přebývat dokonce přímo na Malfoy Manor. To pomyšlení mu rozpalovalo krev v žilách. Dva lidé, které na tomto světě nejvíc nenáviděl, byli spolu.

Nyní, když zdědil jmění Blacků, zůstal Harry na Grimmauldově náměstí číslo 12. Nikdy předtím mu nedošlo, že Sirius byl vlastně bohatý. No, s ohledem na to, že Sinus pocházel z nejvznešenějšího a starobylého domu Blacků, se to dalo očekávat. Ačkoli Harry příležitostně navštěvoval Weasleyovy v Doupěti, nežil tam.

„No tedy,“ řekl jednou ráno pan Weasley, když se u snídaně podíval na přední stranu Denního věštce.

„Je dneska v novinách něco zajímavého, tati?“ zeptal se Bill, který seděl ke svému otci nejblíže. „Můžu si toho Věštce půjčit?“ Pak zmateně pronesl: „Je to jen zpráva o ministerském galavečeru.“

„Ne tohle,“ zavrtěl hlavou pan Weasley. „Jde o tu fotku,“ upřesnil.

Všichni u stolu, včetně Harryho, přistoupil blíž. Byla to fotografie z včerejšího galavečera. Při bližším pohledu se ukázalo, že je na ní Lucius Malfoy. Stál v rohu sálu a hovořil s dalším mužem.

„To je Lucius Malfoy,“ pronesl Bill.

Malfoy má rozhodně odvahu, pomyslel si hořce Harry. Buď to, nebo nemá žádný stud, když tak brzy ukazuje svou tvář. Malfoy měl být stále zavřený v Azkabanu. Ale v jeho případě znovu pomohl velkorysý dar ministerstvu. Harry z toho opětovně obvinil toho idiota Popletala.

„Nejde o něho, ale o toho muže, se kterým Lucius mluví,“ promluvil znovu pan Weasley.

„Co je s ním?“ zeptali se unisono Fred a George.

„Paris Levefre,“ vložil se do toho Percy. Po fiasku na ministerstvu se své rodině omluvil a znovu se nastěhoval do Doupěte. I jeho osobnost se zlepšila. Na jejich tázavé pohledy dodal vysvětlení. „Je na ministerstvu častým návštěvníkem.“

„No a?“ zeptal se zmateně Ron.

„Ve Francii je to prominentní postava,“ přerušila ho Fleur Delacour. „Dává přednost vztahům s muži. Říká se, že je zapletený s nějakým britským kouzelníkem s vysokým postavením ve společnosti.“

Harry zvedl obočí. „Myslíte tím, že Malfoy je…“

„Ano,“ potvrdil pan Weasley. „Téměř každý čistokrevný o tom ví. Jak víte, mnozí čistokrevní byli zasnoubeni ještě před tím, než se narodili. To byl případ i Lucia a Narcissy. Jedná se o manželství z politických nebo finančních důvodů. Po svatbě a po zplození dědice, mají manželé většinou své vlastní vztahy. Každý o tom ví. I když,“ dodal, „ten obrázek sám o sobě samozřejmě není důkaz, že s tím mužem Lucius něco má.“

„Páni,“ zavrtěl hlavou Ron. „Nevěřil bych, že fretkův táta má takovéhle spády.“

„Ronalde Weasley,“ pokárala ho Hermiona. „Jeho volba není naše věc.“ To bylo pro Hermionu typické; nenáviděla jakoukoli diskriminaci. A to přestože předmětem jejich rozhovoru nebyl nikdo jiný než člověk, který se na ni díval, jako by nebyla víc než prach na jeho botách.

„No, i když je to zajímavé, pojďme jíst,“ řekl Arthur rychle, než měl Ron možnost otevřít ústa. Jak pokračovali ve své snídani, zpráva upadla do zapomnění.

A takhle Harry dostal svůj nápad. Takže, když Brumbál svolal setkání Řádu, vyjádřil svůj názor.

„Nuže, Harry,“ vyzval ho znovu Brumbál.

Harry si odkašlal. Když se ujistil, že má pozornost všech, šel na to. „Jak všichni víme,“ začal, „Bellatrix Lestrangeová z ministerstva unikla. Nevíme, kde se skrývá, ale vsadím se, že Lucius Malfoy ví, kde je. Ve skutečnosti by s ním mohla právě teď popíjet čaj.“ Několik lidí souhlasně pokývalo hlavou.

„Když vidíme, jak si Malfoy zase jednou koupil svou svobodu, je jasné, že nebude takový blázen, aby se pokoušel o něco, co by mohlo jeho pozici ohrozit. Kdybych byl na jeho místě, tak bych seděl v koutě, hodnotil situaci, a mezitím čekal na příležitost vrátit úder, společně se svou švagrovou a kamarádíčky Smrtijedy. Dokonce by mohli plánovat znovuvzkříšení Voldemorta.“

Většina lidí v místnosti se nad tím otřásla. „Tomu musíme zabránit,“ vykřikl jeden z nich.

„To je důvod, proč jsem navrhl najmout ho jako učitele Obrany proti černé magii v Bradavicích. Takhle bychom na něj mohli po celou dobu dávat pozor a ujistit se, že nic neudělá. Malfoy to pravděpodobně bude vidět jako šanci vykoupit se v očích veřejnosti. Taky bychom mu mohli tu a tam předhodit nějakou návnadu. Možná bude mít zájem se k nám připojit.“

„Harry, mluvíme tady o Luciovi,“ řekl pan Weasley. „Pro něho je nemožné, aby změnil svůj úhel pohledu kvůli pár slovům.“

„Ne,“ zavrtěl hlavou Harry. „Samozřejmě, že tak jednoduché to nebude. Ale aspoň by byl v Bradavicích, kde bychom na něho mohli snadno dohlížet.“

Několik pochybností se vyskytlo, ale nakonec se všichni shodli. Profesor Brumbál bude Malfoye kontaktovat, aby mu nabídl práci. Harry věděl, že Malfoy to vezme. Byl to koneckonců ten typ člověka. Malfoy schvaloval nadvládu čistokrevných, kterou Voldemort po celou dobu hlásal, ale jak se před lety, po první kouzelnické válce ukázalo, také byl oportunista, který si v první řadě chránil vlastní kůži.

Co Harry nikomu neřekl, bylo, že měl svůj vlastní plán. Měl v úmyslu získat od Malfoye informace o Bellatrix. A jak to udělá? Řekněme, že mu přišla vhod informace, kterou mu neúmyslně poskytl pan Weasley.

Přestože Harry nikdy nebyl přitahován ke stejnému pohlaví, od téhle myšlenky ho to neodradilo. Naštěstí byl Malfoy, se svým dobrým vzhledem a aristokratickými způsoby, pastvou pro oči. Harry by zvládl předstírat, že ho má rád a svádět ho především svou mocí. Bez ohledu na to, jak moc toho muže nenáviděl, musel to zkusit. Vždyť Malfoy podstrčil Ginny deník, který otevřel Tajemnou komnatu, snažil se vyhodit Brumbála, poslal Hagrida do Azkabanu a před pár týdny na ministerstvu málem zabil jeho, i jeho přátele. Byl třetí na Harryho seznamu lidí, které nenáviděl. První byla samozřejmě Bellatrix, protože Voldemort už byl mrtev, a druhý byl Červíček, který zradil jeho rodiče.

Ten plán se zdál být bezcitný, ale Harrymu to bylo jedno. Dělal to přece pro svého kmotra. Lucius Malfoy ani nebude vědět, co ho zasáhlo.

***

>>>Kapitola 2>>>



12 komentářů:

  1. Harry jde do útoku? Jsem zvědavá jestli to bude ten druh povídky, kdy je Harry top a Lucius bottom? :-D Zajímavá představa.
    Myslím, že by stačilo Bellatrix nalákat do pasti. Něco jako: "Taná kolekce spodního prádla Vy-víte-koho!" nebo "Soukromé zápisky Vy-víte-koho ze zasedání s Mozkomory! Jen za jeden polibek!" by mohlo fungovat. :-D

    Těším se na pokračování. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaký že druh povídky? :-DDD
      Tvoje nápady, jak políčit na Bellu jsou jistě progresivní a věřím, že ten první by zabral stoprocentně... ;-) Ale všichni tady víme, že pastičky se budou klást hlavně na Lucia, protože o TO v téhle povídce jde. :-D
      Díky za tvůj poučný komentář. :)

      Vymazat
  2. zaujímavé, vyzerá to dobre :)
    teším sa, čo s toho bude, ako to bude pokračovať :)
    ďakujem za preklad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že povídka splní tvé očekávání a pobaví tě, tak jako mě. Protože romance, láska, to k létu přece patří. ;-)
      Děkuji za komentík.

      Vymazat
  3. Na začátku to možná bude Harry brát chladně, ale vsadím se, že dřív nebo později Luciusovi stejně podlehne:-) já tenhle pár prostě miluju, tkz se moc těším na pokračování:-) překvápko se moc povedlo:-)

    Jenny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zápletka je od začátku jasná. Otázka však je, jak se Harrymu bude v jeho plánu dařit. Lucius je velké sousto. (Ale rozhodně mňam!)
      Taky mám ten pár moc ráda, ale najít pěknou povídku je stále těžší.
      Díky za komentík. <3

      Vymazat
  4. Jéé Nade, to jsi mi udělala ohromnou radost. Přiznám se, že jsem zkoušela bojovat s Death of Today, ale prostě víc jak přes pár kapitol jsem se nedostala (atmosféra ani pairing mi prostě nesedly). Ale tohle vypadá, že to bude zase typ povídky (po Vábení a RH, které jsem již několikrát četla) které mám od tebe ráda.
    Doufám, že nevadí, když budu psát jen „díky“, chci si povídku přečíst až komplet.
    Děkuji, že pro nás překládáš.
    Jája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě potěšila. Že ti nesedlo DoT je mi sice trochu líto, ale chápu to. Ty jsi prostě romantická duše ♥ a tahle povídka je spíš temná, a romantiky tam moc nebude. :-)
      Těší mě, že se ti líbí Vábení a RH, protože to taky byla pěkná dřina. RH byl můj první velký překlad (50 kapitol, proboha!) a Vábení... Psaní téhle povídky jsem si opravdu užívala.
      Doufám, že se ti bude líbit i tahle povídka, i když není tak rozsáhlá.
      Za to však očekávám jeden opravdu velký komentář na konci, OK? :-D

      Vymazat
  5. Veľmi ma potešil nový preklad poviedky a ešte k tomu v jednej z hlavných úloh - Lucius♥ veľmi sa na túto poviedku teším. Už úvod sľubuje vzrušujúce situácie. Takže bude to v duchu "nenávisť a láska majú veľa spoločného"? Ďakujem za kapitolu a teším sa:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta čtenářů na téhle stránce by mohla založit ♥ Fanclub Lucia Malfoye. ♥ Já ho
      Doufám, že povídky bude zajímavá a potěší. Jak se říká, nenávist a láska jsou dvě strany jedné mince. Uvidíme, jak se Harrymu bude s tím jeho divadýlkem dařit. :-)
      Děkuji za komentář. :)

      Vymazat
  6. Super, teď si povídku budu pomalu vychutnávat v češtině. Potter zde nemá chybu a Lucius ááááááááááááááááááách
    Bobo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit... A Lucius je ááááááááááááááách snad pokaždé. :-D Prostě k sežrání.
      Díky za tip. Kdybys zase narazila na něco zajímavého, dej vědět.
      Děkuji za komentík.

      Vymazat

Děkujeme za komentář. :-)